Çiftçilere Güvenli Tarım Makineleri Kullanımı Eğitimi Verildi

Kırıkkale'nin Çelebi ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere, güvenli traktör ve tarım makineleri kullanımı eğitimi verildi.

İlçe Emniyet Amirliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitimde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, amaçlarının tarım araçlarının sebep olduğu trafik kazalarını azaltmak olduğunu söyledi.

Karayolları Trafik Güvenliği Strateji ve Eylem Planı çerçevesinde "Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi" kapsamında çiftçilere yönelik eğitim toplantısı düzenlediklerini belirten Kırbaş, "Kırıkkale'de tarımsal üretim faaliyetlerinde önemli oranda mekanizasyondan yararlanılıyor. Bu makinelerin kullanımında gerekli tedbirler alınması gerekiyor. Kentte yaklaşık 6 bin 900 traktör, 6 bin 500 römork, 6 bin 400 hububat ekim makinesi, 6 bin pulluk, 3 bin 500 gübre dağıtma makinesi, 2 bin 200 pülverizatör ve 450 biçerdöver makinesi bulunmakta. Çelebi ilçemizde toplam 2 bin 217 makine ve traktör bulunuyor. Çiftçilerimiz bu makineleri kullanırken can ve mal güvenliğini korumaları için yapmaları gerekenleri anlattık" diye konuştu.

Eğitimin sonunda konuşmacılar tarafından çiftçilerin soruları yanıtlandı.
Kaynak: AA