Başarılı Aşçı Öğrencilerden Vali Büyük'e Ziyaret

Uluslararası Gastronomi Festivali İstanbul Mutfak Günleri'nde dünya birinciliği dahil olmak üzere 5 farklı kategoride 13 madalya kazanan Nezihe Yalvaç Turizm Otelcilik Okulu öğrencileri, Vali Mustafa Büyük'ü ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde 28-31 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen ''13. Uluslararası Gastronomi Festivali İstanbul Mutfak Günleri''nde, farklı kategorilerde bir dünya birinciliği, 2 dünya ikinciliği ve 10 dünya üçüncülüğü olmak üzere toplamda 13 madalya kazanan Nezihe Yalvaç Turizm Otelcilik Okulu Müdürü Seyfi Ali Alkış, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı öğrencileri ile ustalar dalında yarışarak ''Merit Ödülü'' kazanan Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ali Ramazan Arıcan, madalya sevinçlerini Vali Büyük ile paylaştı.
Vali Büyük, Türkiye'yi ve Adana'yı yarışmada en iyi şekilde temsil etmelerinden dolayı öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.
Öğrencilerin başarısının çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Büyük, yiyecek ve içecek sektörünün artık dünya genelinde çok büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.

Büyük, hangi sektörde olursa olsun, insanların üstlendikleri görevi en iyi şekilde yapmaları gerektiğini belirterek ''Okulumuzun yiyecek içecek bölümünde eğitim gören çocuklarımız ne mutlu ki iyi bir şekilde yetiştirilmişler. Bu başarılı öğrencilerimizin işlerini en iyi yapıyor olmaları, bizler için ayrıca gurur verici. Bu öğrencilerimizin kendi sektörlerinde çok başarılı olacaklarına inanıyorum. Tebrik ediyor, başarılar diliyorum'' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA