17-25 Aralık'ın perde arkası kitap oldu

17-25 Aralık yargı darbesi girişimi sonucu deşifre olan Paralel Devlet Yapılanması ilk kez remi belgelerle Helin Şahin tarafından kitap haline getirildi.

17-25 Aralık'ın perde arkası kitap oldu
Star Gazetesi'nin başarılı yargı muhabiri Helin Şahin tarafından kaleme alınan “BERMUDA&Posta Kutusuna Düşen Darbe Planı” adlı kitapta, Paralel Devlet Yapılanmasının devlete karşı kurduğu sinsi planlar perde arkasıyla anlatılıyor.

Profil Yayıncılık'tan bu hafta çıkan kitapta, 17-25 Aralık yargı darbesi girişimin emniyet ve savcılıkta nasıl planlandığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında yer aldığı binlerce kişinin nasıl yasa dışı dinlendiği, örgütün yapısına dair şok eden bili ve belgeler yer alıyor.

Bir ihbar e-mailiyle başlayan iddiaların devletin zirvesine uzanan bir darbe girişimine nasıl dönüştüğünün tek tek anlatıldığı kitapta, adliye koridorlarında yaşanan güç savaşları dikkat çekiyor.

Kitapta, son günlerde gündeme gelen paralel yapının Jandarmaya dair nasıl planlar kurduğuna dair çarpıcı bilgiler ve belgeler de yer alıyor.

MİT TIR'larına hukuksuz müdahale soruşturmasında bir kısım jandarma personeli hakkında işlem yapılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “Paralel yapı, jandarmayı kullanmak istedi” demişti.

230 sayfadan oluşan kitap, 17-25 Aralık yargı darbesi teşebbüsünün ardından ortaya çıkan sözde Selam Tevhid Terör Örgütü adı altında yapılan yasa dışı dinlemeler, Tahşiye grubuna yönelik hukuk dışı olaylar ile PDY'nin yapılanmasına dair önemli bilgiler içeriyor.