Tredaş, Trakya’nın En Büyük Güneş Enerjisi Santralini İnceledi

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) yetkilileri, Edirne’de özel bir şirket tarafından 'Ekonomiyi Isıtan Güneş' projesiyle yapımı tamamlanan Trakya Bölgesinin en büyük lisanssız elektrik üretim tesisinin teknik incelemesini gerçekleştirdi.

Tredaş, Trakya’nın En Büyük Güneş Enerjisi Santralini İnceledi

Edirne’ye 25 kilometre uzaklıktaki Geçkinli Köyü yakınlarında kurulan tesisi inceleyen TREDAŞ yetkilileri, 500 KW güçteki Güneş Enerji Santrali için geçici kabul işlemlerine başlandığını bildirdi.

Güneş Enerjisi Santralinin (GES), kurulu gücü bakımından Trakya Bölgesinde kurulumu tamamlanan en büyük lisanssız elektrik üretim tesisi ve TREDAŞ’ın Orta Gerilim (OG) seviyelerinden bağlantısı yapılan ilk lisanssız elektrik üretim tesisi olma özelliğini taşıyor

Güneş Enerjisi Santrali için geçici kabul işlemlerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından görevlendirilen TEDAŞ Bölge Koordinatörlüğü yetkilileri de katıldı.

Santral yetkililerinin, tesisin tanıtımını yaparak, santralin işleyişi hakkında bilgi verilmesinin ardından teknik inceleme sona erdi.
Kaynak: İHA