İhh’dan 'Yetim Dayanışma Günleri'

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında düzenlenen etkinlikte 500 Suriyeli yetim çocuk gönüllerince eğlendi.

İhh’dan 'Yetim Dayanışma Günleri'

Ülkelerindeki olaylarda anne, baba veya her ikisini kaybederek yetim kalan Suriyeli çocuklar, İHH tarafından gerçekleştirilen eğlence programında moral buldu. Suriye’nin Halep, Hama ve İdlib bölgelerinde saldırılarda ailesini kaybederek Hatay’ın Reyhanlı ilçesi başta olmak üzere çevre ilçelerde barınan Suriyeli 500 çocuk İHH’nın Reyhanlı’daki lojistik merkezinde bir araya geldi.
İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, Suriyeli yetim 500 çocuk, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında neşe bulduğunu söyledi.

Çocukların savaş psikolojisini üzerlerinden atmak için bu tarz etkinliklerin yapıldığını anlatan Karacaoğlu, “Suriye’de insani yardım çalışmalarına devam İHH ekiplerimiz yetim kalan 500 çocuğa moral olması amacıyla eğlence programı düzenledi.

Buradaki yetim çocuklarımızın bir nebze ve bir gün dahi olsa bir araya getirip onları çeşitli oyun ve müsabakalarla eğlendirmek, ardından hep birlikte yemek yiyerek farklı bir gün geçirmelerini sağladıklarını” dile getirdi.

Karacaoğlu, “Suriye’de yardım çalışmalarına aralıksız devam eden İHH, yetimlerin psikolojik sorunlarını sosyal aktivitelerle gidermeye çalışıyor. Bu gün palyaço, müzik, yemek, balon ve çeşitli aktivitelerle çocuklarımızın yüzünü güldürdük” dedi.

Kaynak: İHA