Vets-bye İş Oyunu Türkiye Finali Zeytinburnu'nda Yapıldı

Ulusal Ajans’ın koordine ettiği, Hayat Boyu Öğrenme “Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Programı” kapsamında, 2013 yılı Kasım ayında uygulanmaya başlanan VETS-BYE (Meslek Lisesi Öğrencileri Girişimci Oluyor) Sanal İş Oyunu Projesi’nin Türkiye finali, Zeytinburnu’nda yapıldı.


Zeytinburnu Belediyesi öncülüğünde, İtalya’dan Business Game Srl. ve USRV (Milli Eğitim Venedik Bölge Müdürlüğü), Almanya’dan Kompass (Frankfurt Mesleki Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi), Türkiye’den Zeytinburnu 100. Yıl Ticaret Meslek Lisesi, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, MÜSİAD ve MAYA Danışmanlık ortaklığında gerçekleştirilen projenin finali Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Finali geçen öğrenciler uluslararası yarışa girmeye hak kazandı. Kazanan öğrencilere İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uslu sertifika verdi.

Projenin Avrupa Birliği Ulusal Ajansı projesi olduğunu belirten Zeytinburnu Belediyesi Proje Yöneticisi Sabriye Yazıcı, “Meslek liselerine yönelik Leonardo da Vinci programı kapsamında yürüttüğümüz bir proje. Meslek lisesi öğrencileri girişimci oluyor başlığıyla hazırladığımız projede bilişim, interaktif yöntemlerle bilişim araçlarından da faydalanarak öğrencilerin girişimciliği daha rahat öğrene bileceği, daha eğlenceli bir şekilde öğrenebileceği bir sanal iş simülasyonunu eğitim sistemimize kazanmaya çalıştık. Bu kapsamda turnuvalar şeklinde ilerleyen bir iş oyunu simülasyonu bu. Öğrenciler takımlar halinde, gruplar oluşturuyorlar. Şirketlerini kuruyorlar, şirketlerinin altyapısını oluşturuyorlar. Daha sonra da güncel hayatta gerçek bir piyasa ekonomik bir sistem modeliyle bir şirketin içinde her alanda kararlarını veriyorlar. İnsan kaynakları, finans, dağıtım, üretim, bütün bu konularda gerçek bir şirket yönetir gibi kararlar alarak kendilerini iş hayatına alıştırmış oluyorlar” diye konuştu.

Yarışmada 2’nci olan Zeytinburnu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Remzi Zengin, “Oyun sayesinde taktik açısından kendimizi geliştirdik, bir şeyler öğrenmeye başladık. Şu an 2’nci olduk, inşallah uluslararası yarışta bir dereceye daha gireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA