Tunceli’de Mavi Tur Düzenlendi

Tunceli’de Dersim Gezginler Grubu tarafından Pertek ve Çemişgezek ilçeleri arasında bulunan Keban Baraj Gölü üzerinde feribotla mavi tur etkinliği düzenlendi.

Tunceli’de Mavi Tur Düzenlendi

Mavi tur nedeniyle Pertek Feribot İskelesi’nde bir araya gelen yaklaşık 50 kişi burada belediyeye ait feribota bindi. Feribotun tarihi Pertek Kalesi kıyısına yanaşması üzerine katılımcılar, kaleyi gezdi, kalede davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Kale ziyaretinin ardından yeniden feribota binen grup, feribotta davul zurna eşliğinde halaylar çekerek gönüllerince eğlendi. Mavi turun kendisi için sürpriz olduğunu belirten Sinan Doğan, "Çok güzel bir gezi oldu. Geçerken uğrayamadığımız yerleri gezdik. Turu düzenleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Meryem Gündüz isimli vatandaş tarihi ve doğal güzellikleri görme şansı yakaladıklarını belirterek turların devamlı olmasını isterken, Ahmet Beyaz isimli vatandaş da bu tür etkinliklerin kaynaşması ve doğayla iç içe olması açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Feribotla düzenlenen mavi tur Pertek Kalesi ziyaretinin ardından Çemişgezek ilçesine devam etti.

Çemişgezek ilçesine bağlı Yemişdere köyüne giden gruba, burada köylüler tarafından hazırlanan Tunceli’nin yöresel yemekleri ikram edildi. Köy sakinlerinden Rıza Baloğlu gezi grubunu köylerinde görmekten mutlu olduğunu belirterek, "Biz artık silahların susmasını, kan dökülmemesini istiyoruz. Huzur gelmesini istiyoruz. İnsanların kaynaşıp bir araya gelmesini istiyoruz. Barış süreci gelirse memleketimize huzur gelir" diye konuştu

Yemişdere köyünde köylülerle birlikte halay çeken gezi grubu daha sonra feribotla yeniden Pertek ilçesine dönerek mavi turu tamamladı.
Kaynak: İHA