Suriyeli Çocuklara 'Çocuk Felci' Aşısı

Adıyaman'da kent merkezi ve çadır kentte yaşayan 0-5 yaş grubu 2 bin 500 Suriyeli çocuğa, "çocuk felci" aşısı yapılmaya başlandı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 10. Avrupa Aşı Haftası kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından çadır kentte aşı kampanyası etkinliği düzenlendi.

Kampanya kapsamında çadır kentteki 2 bin ile kent merkezindeki 500 Suriyeli çocuğa 20-26 Nisan tarihleri arasında "Çocuk Felci" aşısı yapılacak.
İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, sağlık ekiplerinin çadır kentte çadırları, kent merkezinde de Suriyelilerin kaldığı evleri tek tek ziyaret ederek buradaki çocukları aşılayacağını söyledi.

Kutlu, Sağlık Bakanlığı tarafından Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Hatay illerinde 0-5 yaş grubu tüm çocukların, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş illerinde ise sadece Suriyeli çocukların aşılanacağını aktardı.
Aşılamanın her çocuk için yaşamsal derecede önemli olduğuna işaret eden Kutlu, "Her çocuğun hastalıksız yaşama hakkı vardır. Aşılama haftası aşı ve aşı ile korunabilir hastalıklar konusundaki bilinci artırmak, her çocuğun aşılanması gerektiği mesajını topluma ulaştırmak amacıyla her yıl düzenlenmektedir" dedi.


Kaynak: AA