Seydişehir’de 10. Avrupa Aşı Haftası Kutlanıyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde 10. Avrupa Aşı Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Seydişehir’de 10. Avrupa Aşı Haftası Kutlanıyor

Haftanın önemine değinen Seydişehir Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabip Dr. Özcan Baba yaptığı açıklamada aşının hastalıklardan korunmada hem çok etkili hem de çok ekonomik bir önlem olduğunu söyledi.

Dr. Baba, “Ülkemiz aşı ile önlenebilen bulaşıcı hastalıklarla mücadelede önemli bir mesafe kat etmiş ve çok başarılı sonuçlar elde etmiştir. Eskisi gibi artık bulaşıcı hastalıklar salgınlar yapmamakta aşıyla önlenebilir hastalıklar ya hiç görülmemekte ya da bireysel görülüp ölümlere sebebiyet vermeden kolayca atlatılabilmektedir. Bunlara örnek verecek olursak çocuk felci hastalığı artık aşı sayesinde ülkemizde görülmemektedir. Daha önce salgınlarla büyük kayıplar verilen kızamık hastalığı da günümüzde tek vaka şeklinde görülüp aşı sayesinde hafif geçirilmektedir” dedi.

Dr. Baba, tüm anne ve babalardan bebek ve çocuklarının aşı durumlarını tekrar gözden geçirerek eksik aşılı bebek ve çocukların Aile sağlığı merkezlerinde ve ya toplum sağlığı Merkezinde aşılarını tamamlatmaları gerekliliğini söyledi.

Kaynak: İHA