Hem Başbakanlığı hem de siyaseti bırakırım

Kemal Kılıçdaroğlu: Vaad ettiğimiz şeyleri yapamazsam hem Başbakanlığı hem de siyaseti bırakacağım.

Hem Başbakanlığı hem de siyaseti bırakırım
NTV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu 'partinizin inandırıcılık sorunu var mı, seçmeni nasıl ikna edeceksiniz?' sorusuna da cevap verdi.

HEM BAŞBAKANLIĞI HEM DE SİYASETİ BIRAKIRIM

Seçmenden 4 yıl süre isteyen Kemal Kılıçdaroğlu 'taahhüt ettiğimin ilk 6 ayında bunları yapamazsam hem Başbakanlığı hem de siyaseti bırakacağım' dedi.

'Vaad ettiğimiz şeyleri bir yıl içerisinde yapamazsam Başbakanlığı da bırakacağım siyaseti de bırakacağım' diyen Kemal Kılıçdaroğlu 'Çünkü bu kadar açık, bu kadar net rakamlanmış hedefleri toplumun önüne koyuyoruz. Gittim noterde taahhüt verdim bunu emekli derneklerine de gönderdim. Biz bunu yapacağız' şeklinde konuştu.

ZORUNLU DİN DERSİ
 
Kılıçdaroğlu zorunlu din dersini neden kaldırmak istiyorsunuz? sorusunu da cevapladı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

Bu konuda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bir kararı var. Biz bir hukuk devleti miyiz? Evet. Mahkeme kararlarına uyacak mıyız? Evet. Uymazsak ne olur? Başımıza bir sürü bela açılır. Yanlız biz şu güvenceyi de veriyoruz, kim kendi inancını öğrenmek istiyorsa elbette ona hiç bir sınırlama getirilmeyecektir. Zorunlu din dersini kaldırırsınız isteyen istediği dersi alsın. CHP iktidara geldiğinde imam hatipleri kapatacak deniliyor bu bizim hiç aklımıza gelmeyen bir şey imam hatip okullarını kuran zaten CHP.