Emine Erdoğan: En büyük engel sevgisizliktir

Engelsiz Yaşama Derneği (EY-DER) tarafından hayata geçirilen “Günışığı Projesi”nin tanıtımına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Unutmayalım en büyük engel duyarsızlıktır, bilinçsizliktir ve sevgisizliktir” dedi.

Emine Erdoğan: En büyük engel sevgisizliktir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, EY-DER tarafından hayata geçirilen “Günışığı Projesi”nin tanıtımına katıldı.

Beşiktaş'ta bulunan Four Seasons Otel'de gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde EY-DER Başkanı Gönül Turgut, Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir ile çok sayıda davetli hazır bulundu. Projeye büyük destek veren Emine Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, “Engelsiz Yaşama Derneği ile Avea'nın birlikte hayata geçirdiği Günışığı Projesi vesilesiyle birlikteyiz. Yüzde 1 de olsa görme kalıntısı bulunan görme engelli çocuklarımızın erken müdahale ile hayatlarına engelsiz olarak devam etmelerine imkan sağlayacak hayırlı bir girişime katkı sunmaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Alacakları eğitimle az da olsa sahip oldukları ışık algılarını yönetmeyi öğrenerek hayatlarını engelsiz olarak sürdürebilecekler. Eğer zihinlerdeki engelleri kaldırabilirsek fiziksel engelleri daha kolay aşabiliriz. Önemli olan engellerin tutsağı olmamak ve teknolojinin sunduğu yeni imkanları bilinçle kullanabilmektir. Engellerin önündeki engelleri kaldırabilmek ast olan. Bunun için farkındalık, duyarlılık ve umut gerekmektedir. Unutmayalım en büyük engel duyarsızlıktır, bilinçsizliktir ve sevgisizliktir. Engellilere göstereceğimiz saygı ise insanlığa duyduğumuz saygının gereğidir. Bu düşüncelerle projenin tüm paydaşlarını selamlıyorum. Bu anlamlı projenin takipçisi olacağımı ifade ediyorum” dedi.

Proje hakkında bilgi veren EY-DER Başkanı Gönül Turgut ise, biraz çabayla çocukların gözlerindeki küçücük bir ışığın ne kadar değerli bir hazineye dönüştüğünü ifade etti.

Turgut, “Günışığı eğitimlerini aile terapisti, çocuk gelişim uzmanı, psikolojik danışman, müzik öğretmeni, güzel sanatlar uzmanı, matematik öğretmeni, İngilizce öğretmeni, az gören uzmanı, özel eğitim uzmanı ve spor uzmanından oluşan bir eğitmen ekibiyle Ankara'da bulunan eğitim merkezinde birebir, yüz yüze olarak ve görüntülü görüşmeyle uzaktan yapıyoruz. Eğitimleri hafta sonu 6 saatte tamamlıyoruz. Proje kapsamında uzaktan eğitimler ailelere ve çocuklara toplam 60 saat olarak veriliyor” diye konuştu.

Program sonunda görme engelli çocuklarla birlikte sahneye çıkan Emine Erdoğan'ın duygulandığı görüldü.

Avea'nın desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Ankara'da bulunan merkezde 0-6 yaş aralığındaki yüzde 1 ile yüzde 10 arasında görme yetisine sahip çocuklar özel eğitimden geçirilerek, görme yetisi artırılacak. Proje kapsamında 700 çocuğun eğitimden geçirilmesi öngörülüyor.
Kaynak: İHA