Vali Düzgün'den Felahiye ve Özvatan'a Ziyaret

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Felahiye ve Özvatan ilçelerinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Felahiye Kaymakamlığını ziyaret eden Düzgün'ü burada Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Kaymakam Ferhat Vardar ile Belediye Başkanı Vural Coşkun, İlçe Emniyet Müdürü Recep Ağca, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Mehmet Şerefli ve birim müdürleri karşıladı.
Kaymakam Vardar, ziyarette, ilçenin genel durumuna ilişkin Düzgün'e brifing verdi.
Düzgün, brifingin ardından yaptığı kısa değerlendirmede, daha önce şehit ailelerini ziyaret etmek üzere geldiği Felahiye ilçesine bu kez yatırımlarla ilgili genel bir değerlendirme yapmak ve yapılması gerekenlerle ilgili yerinde inceleme yapmak üzere geldiğini ifade etti.

İl Özel İdaresinin kapanmasıyla Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine alınan Felahiye ile ilgili yatırım programları oluşturulduğunu belirten Düzgün, yatırımların başarılı bir şekilde hayata geçmesiyle ilçenin daha da kalkınacağını kaydetti.

Düzgün, "İlçemiz daha çok tarım ağırlıklı yapıda. Özellikle sulama projeleri konusunda DSİ'nin önemli yatırımları var. Kayapınar bölgesindeki gölet 2013, sulama tesisleri ise 2014 yılında tamamlandı. Ekonomik olarak tarımsal kalkınmaya katkı bakımından Felahiye için çok önemli bir yatırım" dedi.

Felahiye'deki spor salonunun 2014 yılı içerisinde tamamlandığını hatırlatan ve 2015 yılı içerisinde de statla ilgili bir çalışma yapılacağını ifade eden Düzgün, ilçe spor salonunda başarılı sporcuları ödüllendirdi.
Vali Düzgün, kaymakamlık ziyaretinin ardından Felahiye Belediye Başkanlığı'na geçerek görevinde birinci yılını tamamlayan Başkan Vural Coşkun'dan çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Düzgün, Felahiye programı kapsamında Kayapınar mevkisinde 1498 hektarlık alanda oluşturulan ve bugüne kadar 1 milyon 300 bin fidanın dikildiği bölgede de incelemelerde bulundu, aynı alandaki THY Hatıra Ormanı'na fidan dikti.
Çok sayıda öğrenci ve beraberindekilerle fidan diken Vali Düzgün, son birkaç haftada Kayseri'nin değişik bölgelerinde fidan diktiklerini hatırlatarak, amaçlarının sadece karayolları kenarında değil, köylerde ve mahallelerde dikili fidan sayısını artırmak olduğunu söyledi.

Düzgün, Kayseri genelinde yeşil alan miktarını daha iyi konuma getirme gayreti içerisinde olduklarını belirterek, şöyle devam etti:
"Felahiye, Kayseri'de en fazla fidan dikiminin gerçekleştirildiği iki ilçemizden birisi. Yamula Barajı'nın çevresinin de Felahiye sınırları içerisinde kalmasıyla Felahiye'de dikilen toplam fidan sayısı son 3 yıl içerisinde 3 milyona yaklaşmış olacak. İnşallah bundan sonra da hız kesmeden hem Orman Bölge Müdürlüğümüzün hem kaymakamlıklar ile belediyelerimiz ve bugün olduğu gibi Türk Hava Yolları ve diğer kamu kurumlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın katkılarıyla Kayseri'deki fidan sayısını artırmayı hedefliyoruz. 2015 yılında da toplam hedefimiz 5 milyon fidanı toprakla buluşturmak."

- Özvatan ziyareti
Düzgün, daha sonra Özvatan ilçesine geçti. Özvatan Kaymakamlığında Kaymakam Uğur Yıldırım ve Belediye Başkanı Halit Demir ile diğer ilgililer tarafından karşılanan Düzgün, ilçenin genel durumu ve kamu yatırımları hakkında brifing aldı.
Özvatan'nın da Felahiye ilçesi gibi ağaçlandırma konusunda etkin çalışılan ilçelerden olduğunu belirten Vali Düzgün, bölgede ağaçlandırmayı önemsediklerini ifade ederek, "Çünkü ağaç demek hayat demek, can demek. Hem toprak örtüsünün korunması bakımından hem de bölgenin yağışı daha fazla alması ve doğal güzellik bakımından, hayatın her anlamda orada yaşanabilmesi için ağaç sayısının artması gerekiyor" diye konuştu.

Düzgün, devam eden kamu yatırımlarının sonuçlandırılmasını takip ettiğini de dile getirdi.
Özvatan İlçe Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret ederek, Emniyet Amiri Derviş Yücel'den ilçenin genel asayiş durumu hakkında bilgiler alan ve denetleme defterini imzalayan Vali Düzgün, daha sonra Özvatan Belediye Başkanlığı'na geçti. Düzgün, burada Belediye Başkanı Halit Demir'den çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Düzgün, Özvatan dönüşünde Karayolları Bölge Müdürlüğünün çalışmalarını da yerinde denetledi.
Kaynak: AA