Mersin'de 'kuantum Düşüncede Liderlik'Anlatıldı

İçel Üniversitesi'nde düzenlenen seminerde, kuantum düşünce tekniği ve liderlik konuları anlatıldı.

Mersin'de 'kuantum Düşüncede Liderlik'Anlatıldı

Kuantum düşünceyle ilgilenen farklı meslek gruplarından insanları bir araya getiren seminer, iki oturum halinde yapıldı. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşen seminerde, Kuantum Düşünce Tekniği Eğitmeni Rıdvan Şanal Günseli tarafından, kuantum düşünce tekniği ve liderlik konuları hakkında bilgiler aktarıldı.

Konuşmasına kuantum düşünce tekniğiyle tanışma ve bu tekniği inceleme ve uygulama hikayesiyle başlayan Günseli, yaklaşık 35 yıl önce pozitif düşünce metoduyla ilgilenmeye başladığını, daha sonra pozitif düşüncenin kuantum fiziğiyle olan ilişkisini fark ederek kuantum fiziğini incelemeye başladığını söyledi.

Kuantum fiziğini araştırdıkça bu alanın, insanın düşünce ve inanç dünyasına etkilerini gözlemlediğini belirten Günseli, kuantum düşünce tekniği eğitimleri kapsamında 20 binden fazla kişiye uygulama yaptığını belirtti.

'İnsan hayatında nasıl mutlu, sağlıklı, başarılı olur' düşüncesiyle kuantum fiziği arasındaki ilişkiyi irdelediğini kaydeden Günseli, insan hayatındaki her şeyin kendi düşünceleri tarafından oluşturulduğuna dikkat çekti. İnsan düşüncelerini, farkında olduklarımız ve olamadıklarımız olarak ikiye ayıran Günseli, farkında olmadığımız düşüncelerin yaşadığımız olaylarla yakından alakalı olduğunu ileri sürdü ve bu durumu 'uykuda oluş hali' olarak tanımladı. Hayatın kendisinin devasa bir ayna olduğu görüşünü savunan Günseli, "Yaşadığımız her şey bizi bize gösterir. Önemli olan dikkatli bakmaktır" dedi.

Liderliğin tanımını yapan ve kuantum düşünceye göre liderlik vasıfları hakkında dinleyicilere bilgi veren Günseli, yaşanan olumsuz durumların, insanların kendi katkısıyla oluştuğunu söylediğinde tepkiyle karşılandığını ifade ederek, "Bir liderin en önemli özelliği, kendi gerçek duygu ve düşüncelerinin farkında olmasıdır. Kişi, kendinde var olan duyguya sahip çıkamazsa o duygu kişinin yaşamını yönetmeye başlar" diye konuştu.

Liderin gerçeği sevmesi gerektiğine işaret eden Günseli, gerçeğin insanı özgürleştirdiğini ve güçlendirdiğini de belirtti.

Kuantum fiziğinin özelliklerini belirsizlik, sonsuz olabilirlik, dolanıklık, hem-hem yasası ve gözlemci etkisi olarak özetleyen Günseli, bu kavramları bazı örnekler vererek açıkladı.

Özellikle dolanıklık prensibinin evrenselliğine dikkat çeken Günseli, bu kavramın 'ne ekersen onu biçersin' gibi yaklaşımlarla benzerliğine değindi. Kuantum düşüncede yer alan gözlemci etkisini, olayların meydana gelmesinde gözlemcinin ya da varsayımların etkili
olması diye açıklayan Günseli, "Varsayımlarımız, bilinçaltımıza verdiğimiz komutlardır. Gözlemleyerek ya da varsayarak bir durumu gerçek hale getirebiliriz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA