Köylü Kadınlar Organik Tarımı Öğreniyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinin Kırtık köyünde açılan organik tarım kursu ilgi görüyor.

Köylü Kadınlar Organik Tarımı Öğreniyor

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Kırtık köyünde 3 yıl önce başlayan organik tarımda önemli başarı sağlanırken, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü öncülüğünde köyde organik tarım kursu açıldı. Köy kahvehanesinde yapılan kursa katılan 18 kişinin 12’si de kadınlardan oluştu. Köylüler organik tarımda iddialı olduklarını söylerden İlçe Müdürü Erdal Aldağ da, köyde paketleme tesisleri kurmayı planladıklarını anlattı. Kursa katılmaktan mutlu olduklarını anlatan Elif Yılancıoğlu,”Organik tarımla ilgileniyoruz. Mücadelemizi veriyoruz. 3 yılı geçiş aşaması oldu. 3 yıldır da tam olarak organik tarıma geçtik. İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaat ettik. Bize 10 günlük bir kurs düzenlediler. Çok teşekkür ederiz. Bu 10 günlük kursumuzun üçüncü günündeyiz. Bilmediğimiz çok şey varmış. Organik tarımda iddialıyız” dedi

Züleyha Kahya da, ”Bundan sonra organik tarım yapmak için uğraşıyoruz. Kurç çok faydalı oldu” dedi

Kurs öğretmeni Roza Savaşlı, kursa 12’si kadın olmak üzere 18 kursiyerin katıldığını söyledi.

Savaşlı, "Organik tarımda kimyasallar kullanılmıyor. Organik tarım yapmak isteyen Kırtık halkının başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ ise, ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması maksadıyla özellikle kadın ağırlıklı bir eğitim programı düzenlediklerini ifade ederek, "Program sonunda kendilerine sertifika vereceğiz. Aynı zamanda yine farklı projemizle bu köyde ürün paketleme paketleme tesislerini devreye sokacağız. Çiftçilerimiz bu konuda istek ve arzulular. Organik tarımı bütün şartlarını yerine getirerek yapıyorlar” dedi.

Kaynak: İHA