Başkan Şimşek, Savaştepe'yi Geliştiriyor

Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, başkanlık görevine geldiğinden bu yana geçen 1 yıllık süreci değerlendirdi.

Başkan Şimşek, Savaştepe'yi Geliştiriyor
Belediyeye ait gayrimenkuller üzerindeki hacizleri kaldırdıklarını ifade eden Başkan Şimşek, eğitimden, sanayiye Savaştepe'yi modern bir ilçe haline getirmek istediklerini açıkladı.


Savaştepe Belediye Başkanı Turan Şimşek, göreve gelişinin birinci yılında yapılan çalışamalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Şimşek, "Bir yıl önce Savaştepelilerin teveccühleri ile göreve geldiğimiz günden bu güne kadar sadece halkın çıkarlarını düşünerek gece gündüz hizmet üretmeye çalıştığımız bu yol da Savaştepelilerin gösterdiği ilgi, sevgi, samimiyet ve hakkaniyet için tüm Savaştepe halkına şükranlarımı ifade ediyorum. Göreve başladığımızda 7 milyon TL ile devir aldığımız Savaştepe Belediyesinde yönetim olarak kendimize ilk hedef mali disiplini belirledik. Belediyeye ait gayrimenkuller üzerindeki hacizleri kaldırıp borçları yapılandırdık. Mali disiplini bozmadan tam bir ekip uyumu içerisinde kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimizi belirleyip işe koyulduk. Tamamen hurdaya çıkarılmış parke taşı makineleri yerine, yeni makineler ile modern şantiye kurup günde bin m2 parke taşı üretimine ise önümüzdeki günlerde başlıyoruz" dedi

İlçede tamamen atıl halde bulunan halı sahayı modernize ederek duşa içinde kabinleri, kafeteryası olan bir tesis haline getirerek hizmete başlattıklarını kaydetti.

Başkan Şimşek, "Balıkesir'in büyükşehir olmasından dolayı hem ilçemizin hem de 50 ayrı yerleşim yeri olan mahallerimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit edip süratle hizmet götürme gayreti içerisinde olduk. Ülkemizin mahrumiyet bölgelerinde bile bulunmayan ve yıllardır çözülemeyen Balıkesir-Savaştepe ilçe yolumuzun yapılması ile ilgili bakanlık düzeyinde girişimlerimiz sonunda projelendirme ve ödenek çıkarılması, Kalkınma Bakanlığı'ndan sağlanan destekler sonucunda yolumuzun bu günlerde ihaleye açılmasını önünü açtık" şeklinde konuştu.

HEDEFTE BİOGAZ VAR
Eğitim Fakültesi mezunu olan Belediye Başkanı Turhan Şimşek, kendisinin eğitim kökenli olmasından dolayı eğitimi ilgilendiren yatırımlara ayrı bir özen gösterdiğini söyledi.

Başkan Şimşek, "Kalkınmanın ancak eğitim sayesinde olacağına inandığım için temeli atılıp bırakılan meslek yüksek okulu inşaatını dernek üzerinden alıp üniversiteye devrederek bakanlık düzeyinde inşaatın hızlı bir şekilde yapılması noktasında girişimlerimizin sonuçlarını önümüzdeki günlerde görmek nasip olacaktır. Ayrıca Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi arazisi içerisine 32 derslikli bir okul yapılması planını da proje aşamasına getirdik. Savaştepelilere bir müjdemiz de yıllardan beri hep ilçemizde eksikliğini hissettiğim Endüstri Meslek Lisesini kazandırmak olacaktır. Bu konu ilgili bakanlık düzeyinde girişimlerimiz devam etmektedir. Savaştepe'nin her türlü problemini çözme noktasında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur'un büyük desteğini gördük. Her zaman kendilerini yanımızda hissettik. Bunun için kendisine Savaştepe halkı adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

İstihdam ve yatırıma dair projeleri olduğunu kaydeden Başkan Şimşek, "Bütün bu faaliyetlerimizle birlikte işsizliği çözme noktasında istihdam sağlayacak bölgemizde bulunan perlit madeni çıkarılması ve işletilmesi için yatırım planlayan Cevahir Holding'e belediye olarak her türlü katkı sağlama çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca ilçemizde yapılmasını planladığımız biogaz santrali kurulmasına ilişkin girişimlerimiz devam etmektedir. Sonuç olarak ilçemizden geçecek olan İstanbul-İzmit-İzmir ve İstanbul-Çanakkale bağlantılı otoyollar üzerinde bulunan ilçemize yatırımcıları bekliyoruz ve her türlü hizmet noktasında belediye olarak yardımcı olmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Savaştepe'yi Allah'ın izniyle önümüzdeki yıllarda ulaşım, tarım, hayvancılık, madencilik, seracılık, fidancılık gibi alanlarda yıldızı parlayan modern bir ilçe haline getireceğimize inanıyoruz. Yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın hesabını her zaman halkımıza vermeye hazırız" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA