Papa Franciscus'un Ermeni İddialarıyla İlgili Sözleri

Sason, Bitlis, Batman, Muş, Van, İstanbul Ermenileri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği (SYDD) Başkanı Aziz Dağcı, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına yönelik açıklamasına tepki gösterdi.

Başkan Dağcı AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1915'te yaşanan olaylardan sonra Sason'da kaldıklarını ve o günden bu yana Müslümanlarla kardeş gibi yaşadıklarını söyledi.

Dinleri farklı olmasına rağmen Sason'daki tüm vatandaşların kardeşçe yaşadığını dile getiren Dağcı, "Bütün Müslüman kardeşlerimizle kardeş gibi yaşadık. Herhangi bir baskı ve haksızlık görmedik. Dinimiz ayrı olabilir ama kardeşçe yaşıyoruz" dedi.

- "Birlikte aynı halayda oynarız"
Dağcı, Mereto Dağı'ndaki Mereto Kilisesi'nin yakınında Şeyh Bazit Türbesinin yer aldığını kaydederek, şunları kaydetti:
"Orada Müslümanlarla 3 gün 3 gece kardeşçe kurban keser, birlikte aynı halayda oynarız. Kardeşliğin devamı için bu çabayı gösteriyoruz. Bütün insanların barış içerisinde yaşamasını istiyorum. ABD'ye gittim orada Müslüman, Hristiyan ve Yahudi hepsi bir aradaydı."
Dağcı, Meşeli Köyü Turnalı Mezrasındaki Havari Petrus Ermeni Kilisesi'nin restore edilmesi halinde yurt dışından çok sayıda turistin ziyarete geleceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA