Yeryüzü Doktorları Derneği 8. Olağan Genel Kurulu

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Yeryüzü Doktorları Derneği'nin daha güçlü hale gelmesi gerektiğini belirterek, tıp fakültelerinde, kamu hastanelerinde dernek temsilcilerinin olmasının, hareketi daha güçlü hale getireceğini söyledi.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Yeryüzü'nde iyilik ve sağlık olsun" temasıyla düzenlenen Yeryüzü Doktorları Derneği 8. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Gümüş, derneğin ciddi bir gönüllüler ordusu haline geldiğini belirterek, bunun ülke adına sevindirici olduğunu kaydetti.

Bu hizmetlerin artırılmasına yönelik birlikte çalışmanın faydalı olabileceğine dikkati çeken Gümüş, "Yeryüzü Doktorları'nın daha da güçlü bir hale gelmesi gerekiyor. Gençlik noktasındaki çalışmalar takdire şayan. Tıp fakültelerimizde, kamu hastanelerimizde Yeryüzü Doktorları'nın da temsilcilerinin olması, bu hareketin daha güçlü hale gelmesini sağlar" dedi.

Gümüş, harekete başından beri emek ve gönül verenlere teşekkür etti.
- "Dernek, 40 ülkede, 300 bin kilometrede sağlık ve iyilik için çalıştı"
Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kerem Kınık da derneğin faaliyetlerini değerlendirmek ve ilerleyen yıllarda gerçekleştirilmesi planlanan hedeflerini belirlemek için bir araya geldiklerini aktardı.
Kınık, bu anlamda katılımcılardan ortak akıl ve irade beklediklerini dile getirerek, "Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, iyilik ve sağlığın yeryüzünün mahrum köşeleriyle buluşturulması için koyulduğumuz bu yol, belki de hayatımızdaki en anlamlı serüvenlerimizdendir" diye konuştu.

Derneğin, 2 yılda, 40 ülkede yaklaşık 300 bin kilometrede sağlık ve iyilik için çalışarak genişleyen faaliyet coğrafyasında mazlum insanlara umut olduğunu aktaran Kınık, şöyle devam etti:
"Yeryüzü doktorları, 90 bin muayene, 5 bin ameliyat gerçekleştirdi. 41 sağlık operasyonumuzda gönüllü ordumuzun 270 kıymetli mensubu yer aldı. 2013'te 16,5 milyon dolar, 2014'te de yaklaşık 20 milyon dolarlık doğrudan dış insani ve tıbbi yardımla Türkiye'nin sağlık ihtisas kuruluşları arasında birinci, insani yardım kuruluşları arasında ise dördüncü büyük sivil toplum kuruluşu olduk."
Bu arada, yeni dönem genel kurulunun belirlendiği seçim sonuçlarına göre Dr. Kerem Kınık, yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçildi.
Kaynak: AA