Ekonomi Gazetecileri Zirvesi Ordu’da Toplandı

2007 yılında 600’ü aşkın ekonomi gazetecisinin katılımıyla kurulan Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından Ordu’da ‘Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi’ gerçekleştirildi.

Ekonomi Gazetecileri Zirvesi Ordu’da Toplandı

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ekonomi Gazetecileri Deneği yönetimi ile ulusal gazetelerin köşe yazarları, ekonomi uzmanları ve ulusal televizyonların ekran yüzlerinin katıldığı ‘Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi’ nedeniyle Ordu’ya gelen 52 ünlü isme Boztepe’de kahvaltı verdi. Vali Balkanlıoğlu, ulusal gazete ve TV’lerin ekran yüzlerini Ordu’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Bu toplantının Ordu’nun tanıtıma önemli bir katkı sağlayacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Televizyon ve radyo programlarında, köşe yazılarında Ordu’ya geniş bir şekilde yer verecekler. Yeşil ile mavinin buluştuğu kentlerimizden olan Ordu, yaylaları, ahşap mimari örnekleri, Mavi Bayraklı sahili, dağları, ormanları ve zengin bitki varlığı, yöresel mutfağı ile öne çıkıyor. Ordu, sahip olduğu bu özelliklerden dolayı önemli bir turizm merkezi haline gelecek. Ordu’da çok ciddi bir turizm hareketliliği olacak” dedi.

Vali Balkanlıoğlu, 20 Mayıs tarihinde de Arap dünyasını temsil eden gazete ve TV’lerin ekran yüzlerini Ordu’da ağırlayacaklarını belirterek, “Arap dünyasında bilinen tüm Arap gazeteciler burada olacak. Ordu’nun tanıtımı için hedeflerimizi büyük tutuyoruz” diye konuştu.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar’ın da katıldığı kahvaltının ardından ekonomi dünyasını temsil eden gazeteciler, tarihi Kurul Kalesi, Çiseli Şelalesi, Yason Kilisesi gibi turistik alanları gezdiler.
Kaynak: İHA