Doğanşar'da, 'Meyveciliği Geliştirme Projesi'

Sivas'ın Doğanşar ilçesinde yürütülen "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında, kaymakamlık Yozgat'ın Kadışehri ilçesine gezi düzenledi.

Doğanşar Kaymakamı Hakan Kafkas, Doğanşar Belediye Başkanı Necdet Oktay Karaman, kurum amirleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan 80 kişilik grup, Kadışehri ilçesine bağlı Kabalı köyünde 5 bin 640 dönüm arazi üzerine kurulu meyve bahçesini gezdi.
Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, burada, Kafkas ve beraberindekilerin ziyaretlerinde duyduğu memnuniyeti dile getirerek, meyve bahçesiyle ilgili bilgiler verdi.
Kafkas ise ilçede meyveciliği geliştirmek, önemini vurgulamak ve ilçe halkına tanıtmak için proje hazırladıklarını söyledi.

Bu çerçevede muhtarlarla Kadışehri'ne geldiklerini belirten Kafkas, "Ümit ediyoruz ki hemşehrilerimizin gayreti, kaymakamlığımızın da desteğiyle Doğanşar'da meyveciliğin gelişmesini sağlar, her yıl daha fazla meyve fidanı dikerek meyveciliği önemli bir ekonomik sektör haline getirebiliriz. Dağıttığımız 10 bin meyve fidesi de güzel bir başlangıç olur inşallah" diye konuştu.

Kaynak: AA