Cizre'de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Eğitim-Bir-Sen tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında “Hz. Muhammed’e Sevgi Gecesi” adlı program düzenlendi.

Cizre'de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilciliği tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hükümet Konağı Konferans Salonu’nda ”Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e Sevgi Gecesi” adlı program düzenlendi.

Programa Kaymakam Ahmet Adanur, Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Abdullah Çatı, Sağlık-Sen İlçe Temsilcisi Sabgatullah Anmal, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

”Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e Sevgi Gecesi” Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ile başladı.

Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Abdullah Çatı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptıktan sonra programa teşriflerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasından sonra Yrd. Doç.Dr. İbrahim Baz, kürsüye çıkarak Hz. Muhammed’in hayatından kesitler anlattı. Baz, birçok ülkede devam eden savaşlarda Allah ve Peygamber’in adını anarak insanların öldürüldüğüne vurgu yaparak bu tür olayların Müslümanlıkla bir alakası olmadığını belirtti.

Program şiir ve ilahilerin okunması ile son buldu.
Kaynak: İHA