Orman Köylülerine Süt Sığırcılığı Kredisi Verildi

Seydişehir İlçesinde Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Projesi kapsamında, 10 aileye süt sığırcılığı kredisi verildi.

Seydişehir Orman İşletme Şefliği, ORKÖY Projesi kapsamında, orman köylülerine destek amaçlı, Gölyüzü mahallesinden 10 aileye süt sığırcılığı için kredi verdi.
Orman İşletme Şefi Halil Kabakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman köylerinin kalkınması amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından verilen ORKÖY kredilerinin orman köylüsüne büyük katkı sağladığını söyledi.

Kredinin, orman köylülerine ormanın dışında alternatif geçim kaynakları sağlamak için çok önemli bir proje olduğunu belirten Kabakcı, şöyle devam etti:
"Bakanlığımız süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, arıcılık, seracılık, güneş enerjisi gibi birçok konuda verdiği kredilerle vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyor. Bu bağlamda ilçemizde süt sığırcılığı yapmak isteyen orman köylerimizden Gölyüzü Mahallesinde çekilen kura ile 10 aileye 2 inek karşılığı toplamda 150 bin lira kredi verdik. Kredinin ilk 2 yıl ödemesi yok. 2 yıldan sonra 5 yıl içinde ödemesi yapılacak. Bu projenin köylülerimiz için çok iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Tepecik Mahallesinde 12 ailemize de güneş enerjisi veriyoruz bunlarda 3 yılda ödeyecek. Maliyeti 22 bin 800 lira."
Kaynak: AA