Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, tüm vatandaşların arzu ettiği bir yaklaşımı yeni anayasada ortaya koyacaklarını belirtti.

Elvan, yaptığı açıklamada, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin, AK Parti seçim beyannamesinin önemli başlıklarından olduğunu ifade etti.

Yeni anayasa talebinin toplumun tüm kesimleri tarafından dile getirildiğini kaydeden Elvan, yeni anayasanın kapsayıcı bir özelliği, çoğulcu, eşitlikçi ve katılımcı bir yönü olacağını bildirdi. Tüm kesimlerin arzu ettiği bir yaklaşımı, yeni anayasada ortaya koyacaklarını belirten Elvan, "Tabii ki bizim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı elbette son derece önemli. Biz bunu çok önemsiyoruz. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı demek, bir anlamda toplumun tüm kesimleri, kim olursa olsun, ne olursa olsun dini, ırkı, etnik yapısı; hepsini kapsayan ve onları eşit gören, onlara eşit muamele yapabilen bir anayasayı açıkçası planlıyoruz. Türklüğü çıkarma gibi hususlar, tamamıyla partimizi karalamaya yönelik kampanyalardan başka bir şey değildir" değerlendirmesinde bulundu.
Başkanlık sisteminin, muhtemel kargaşayı ortadan kaldırabilecek bir yapıda olduğuna işaret eden Elvan, başkanlık ile parlamenter sistem arasında demokrasi açısından bir fark bulunmadığını savundu. Yasama ve yürütmenin müstakil olarak etkin bir yapıda yürütülmesinin, yine başkanlık sistemiyle sağlanacağını belirten Elvan, "Eğer 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak, bu değişim ve dönüşümü gerçekleştirmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.
İstanbul 3. Havalimanı ile ilgili herhangi bir sorunun olmadığını ifade eden Elvan, İstanbul'u İzmir'e bağlayacak otoyol projesi ile Körfez Geçiş Köprüsü'nün yapımı süren önemli projeler olduğuna işaret etti. Körfez Geçiş Köprüsü'nün 2015'te tamamlanacağını kaydeden Elvan, hem demiryolu hem de karayolunu içeren 3 katlı İstanbul Tüneli'nin ihalesinin de önümüzdeki aylarda gerçekleştirileceğini belirtti.

Elvan, Antalya'da çok ciddi ulaşım projeleri olacağını vurgulayarak, "Antalya'nın hem turizm, hem ticaret açısından büyük bir potansiyeli var. Bu potansiyeli daha da artıracak güçlü projelerle Antalya'ya hizmet edeceğiz" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA