Çocuk Felci Aşı Kampanyası

Suriye’nin Güneydoğusunda Irak ile komşuluğu olan bir bölgede ortaya çıkan, çocuk felci vakıalarından dolayı, Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından çocuk felci aşısı kampanyası başlatıldı.

Çocuk Felci Aşı Kampanyası

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Yaşar Şimşek’in yaptığı açıklamaya göre, Suriye ve Irak’taki durum üzerine, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından bir değerlendirme yapılarak, ülkemize hastalık girişini engellemek üzere, bazı tedbirlerin alınması kararlaştırıldı. Bu kapsamda, Şanlıurfa’da yaşayan 5 yaş altı yaklaşık 275 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çocukları ile kamplarda ve kamp dışında yaşayan yaklaşık 40 bin Suriyeli ve diğer bu ülkelere yakın ülkelerden gelen çocuklara çocuk felci aşısı yapılacak. Halen sınır giriş çıkışlarında tüm kişilere çocuk felci aşısı uygulaması sürdürülüyor. Uygulamaların 1.turu 20-26 Nisan, 2.turu 29 Mayıs, 4 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Çocuk Felci Destek Aşılama Çalışmaları, Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünde İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezleri personellerinden oluşan ekiplerle, daha önceki aşılanma durumlarına bakılmaksızın 0-59 ay grubundaki tüm çocuklara kapı kapı dolaşılarak ve merkezi yerlerde istasyonlar kurularak yapılacak. Ulaşılamayan tek bir çocuk kalmamasına özen gösterilecek.
Kaynak: İHA