Çayırova Sergi Açılışında Duygu Dolu Anlar

KO-MEK Çayırova ilçe sergi açılışında duygusal anlar yaşandı.

Çayırova Sergi Açılışında Duygu Dolu Anlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) Çayırova ilçe sergisi Çayırova Belediye Binası Kültür Salonu’nda açıldı. Açılışta konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ”Her an, her fırsatta yeni bir şey öğrenmek hepimizin görevi. KO-MEK bu yüzden önemli bir fırsat” ifadelerini kullandı. Açılışta Suriyeli kursiyer Mahmut Tobak’ın konuşması ise herkesi duygulandırdı. Şekerpınar, Çayırova ve Yenimahalle kurs merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin 530 adet eserinin bulunduğu sergi 18 Nisan akşamına kadar gezilebilecek.

Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, il protokolü, KO-MEK yöneticileri ve Dr. Ender Saraç katıldı.

KO-MEK Usta öğreticilerden oluşan halk müziği ekibinin konseri ile başlayan açılışta Dr. Ender Saraç “Kışın Ağırlığı ve Kilosunu Baharda Atmanın Yolları” adlı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Programda Mahmut Tobak adlı Suriyeli kursiyer bir konuşma yaptı. Oldukça duygusal geçen konuşmada katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı. Tobak, “Ben sadece Suriye’den kaçtım, kaderden kaçmadım. Halep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okudum. Çok zor, adalet olamadan okulumu bitirdim. Savaşın çıkmasıyla hayallerim de yerle bir oldu. Zulüm o kadar şiddetlendi ki vatanımdan gurbete çıkmak zorunda kaldım. Zulmün kol gezdiği yerden geliyorum. Bu topraklar üzerinde öyle bir millet yaşamış ki, kanlarıyla destanlar yazmışlar. Türkiye ile aramızdaki bir fark var o da dil farkı. KO-MEK ile bu fark da ortadan kalktı” şeklinde duygularını ifade etti.

Kursiyerin konuşmasından çok etkilenen ve duygulanan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Suriyeli Mahmut Tobak’ı yanına çağırdı ve bir süre sohbet etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında, “Öğrenmenin, eğitimin sonu yok. Her an, her fırsatta yeni bir şey öğrenmek hepimizin görevi. KO-MEK bir fırsat. Sergi açılışlarımızda sağlıklı yaşayabilmek için uzmanlarımız konuşmalar yapıyor, faydalı bilgiler veriyor. Aslında sünnete uygun beslenirsek, sağlık problemi yaşamayız. Allah çalışana veriyor. Biz de bunu sloganlaştırdık bildiğiniz gibi; Çalışınca oluyor. Bu coğrafya, zor bir coğrafya. Bizler Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık. Suriyeli çocuk benim çocuğum, onların derdi benim derdim” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra evlenecek üç kursiyere KO-MEK bohçasını verdi. Protokol, kurdele kesiminin ardından, sergi alanını gezdi ve kursiyerlerle sohbet etti.
Kaynak: İHA