Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırı Antakya’da

Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü dolayısı ile Çanakkale’den yola çıkan Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırı Hatay’a geldi.

Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırı Antakya’da
Hatay Büyükşehir Belediyesi önüne kurulan ve vatandaşların ziyaretine açılan Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırı Antakya’da 3 gün kalacak.

18 Mart’ta Çanakkale’den yola çıktıklarını ilçeleri dolaştıktan sonra Ankara’ya oradan da Kahramanmaraş’a geçtiklerini belirten müze sorumlusu Emekli Deniz Astsubayı Şayan Avcı, Hatay’ın ziyaret ettikleri 3. il olduğunu söyledi.

Tarihçi Ahmet Uslu tarafından oluşturulan Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırı ile amaçlarının Çanakkale Savaşlarını genç kuşaklara anlatmak olduğunu vurgulayan Avcı, “Çanakkale Belediyesi Sponsorluğunda Ahmet Uslu Müzesi adına 18 Mart’ta Çanakkale’den yola çıktık. Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırımızda 4 bin parça var. Çanakkale’nin bütün ilçelerin gezdik. Oradan Ankara’ya geçtik. Kahraman Maraş’ın daveti üzerine Kahramanmaraş’a gittik, ilçelerini gezdik, Kahramanmaraş’tan sonra Hatay ziyaret ettiğimiz 3’üncü il” dedi.

Cumartesi akşamına kadar Antakya’da kalacaklarını, ardından Arsuz’a geçerek orada da 3 gün kaldıktan sonra 6 gün boyunca müzelerini İskenderun’da vatandaşların ziyaretine açacaklarını belirten Avcı, “Hedefimiz gençlerimize Çanakkale ruhunu yaşatmak ve Çanakkale ruhunu devamlı sıcak tutmak. Çanakkale’de yazılan destanları, kahramanlıkları tüm görselliği ile gözler önüne seren Müze Tırımız, Bağımsızlık mücadelemizde bir dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Zaferini, objeleri ve hikâyeleri ile Çanakkale’ye gelemeyenlerin ayağına ayağına götürüyor” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi önünde kurulan Çanakkale 100. Yıl Müzesi’ni gezen vatandaşlar, çok duygulandıklarını söylediler.

Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırı Balıkesir, İstanbul, Antalya, Adana, Konya, Giresun, Ankara, Kütahya, Sakarya, Zonguldak, Tokat, Urfa ve İçel, gibi şehirler başta olmak üzere toplam 40 ili dolaşacak.
Kaynak: İHA