Aydın'dan Kısa Kısa

Efeler ilçesindeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel, kan bağışında bulundu.

Efeler Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen, "Efeler Kan Veriyor" etkinliğinde konuşan Kaymakam İzzettin Sevgili, Türkiye'de her yıl 2 milyon 700 bin ünite kan ihtiyacının oluştuğunu, bunun yaklaşık 2 milyonunun gönüllülerce karşılandığını söyledi.

Sevgili, kan bağışında bulunan kamu görevlilerine teşekkür etti.
- Siyer-i Nebi Yarışması
Aydın'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması'nda Aydın Sosyal Bilimler Lisesi birinci oldu.
Hidayet Sayın Kültür Merkezi'ndeki yarışmanın finalinde Sosyal Bilimler Lisesi ile birlikte Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Adnan Menderes Anadolu Lisesi yarıştı.
Yarışma sonucunda rakiplerini geride bırakan Sosyal Bilimler Lisesi, birinci olmayı başardı.
Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, başarılı öğrencileri kutlayarak hediyelerini verdi.
- Didim'de güvenlik tedbirleri
Didim Kaymakamı İskender Yönden, turizm dönemi asayiş tedbirleri kapsamında, Altınkum Plajı ve Yalı caddesinin, 30 kamerayla 24 saat izleneceğini bildirdi.
Yönden, Didim Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, ilçede şu anda mevcut 36 mobese kamerasına, sivil toplum kuruluşlarının desteği ile 30 tane daha ekleneceğini belirtti.

Yeni kameraların Altınkum Plajı ve Yalı caddesine kurulacağını aktaran Yönden, sürekli kontrol yapılarak yerli ve yabancı turistlerin huzur içerisinde tatil geçirmesini sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA