Ak Parti Hatay İl Başkanı Atıç Açıklaması

AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, AK Parti'nin Hatay'daki vekil sayısının Haziran'dan sonra da 5'in altına inmeyeceğini söyledi.

Ak Parti Hatay İl Başkanı Atıç Açıklaması

Hatay Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, beraberindeki İl Yönetim Kurulu Üyeleriyle gündeme dair çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Atıç, Pazar günü Antakya Spor Salonu'nda yapılacak olan Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısına basın mensuplarını ve tüm vatandaşları davet etti.
Pazar günü yapılacak aday tanıtım toplantısıyla seçimler öncesi son değerlendirmenin yapılacağını söyleyen Başkan Atıç, pazartesi günü itibariyle milletvekili adaylarının saha çalışmalarına başlayacağını da söyledi.

Başkan Ahmet Atıç, milletvekili aday adaylığı süresince partiden 101 adayın Hatay'da yarıştığını, bu adayların çeşitli yoklama ve incelemelerin ardından genel merkez tarafından 10'a düşürüldüğünü hatırlatarak, AK Parti'nin Hatay'da bu seçimde başarılı bir sonuç alacağına inandığını kaydetti.

Milletvekili aday listesinin açıklanmasının ardından başta Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve beraberindeki ilçe yönetiminin İl Başkanlığı'na gelerek görüşmelerde bulunmasına da açıklık getiren Atıç, "Reyhanlı ilçemizdeki teşkilatımız aday listesinden dolayı sıkıntı duyduklarını ifade ettiler. Bizde onlara gerekli açıklamayı yaptık, parti genel merkezimizin aldığı bir karar olduğunu belirttik. Şuanda herhangi bir sorun sıkıntı yaşanmıyor, zaten olayı genel olarak değerlendirdiğimizde aile içinde yaşanabilecek ufak sorunlar arasında yer alıyor. Bizde kendi içimizde bu sorunu çözdük, artık hep birlikte adaylarımıza destek çalışmaları için harekete geçtik" dedi.

Bir soru üzerine AK Parti'nin Hatay'daki vekil sayısının Haziran'dan sonra da 5'in altına inmeyeceğini düşündüğünü aktaran Başkan Atıç, genel merkez tarafından belirlenen milletvekili aday listesinde en tecrübeli isimlerin yer aldığına vurgu yaparak, bu seçimin Hatay'da başarıyla sonuçlanacağına inandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA