Seydişehir'de Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Seydişehir İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla konferans düzenlendi.

Kızılay Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, Konya il Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar konuşmacı olarak katıldı.

Akpınar, "Sevgilerin en üstünü, samimi duygulardır. Cenab-ı Allah tarafından gönderilen bütün peygamberlerin ortak özelliği samimiyettir, güzel ahlaklı olmalarıdır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa da hayatı boyunca samimiyeti, güzel ahlakı bizlere en güzel anlatan peygamberlerden birisidir" diye konuştu.

Kuranın birçok ayetinde güzel ahlaktan bahsettiğine değinen Akpınar, şunları kaydetti:
"Aslında biz onu günlük okuduğumuz ezanlarla ve namazlarımızda sürekli anıyoruz. Onu anmak yetmez aynı zamanda onu anlamalıyız. Yüce Allah'ın kullarına bir anlamda 'işte kul böyle olur' diyerek gösterdiği Muhammed Mustafa'yı anlamak bizim ümmetlik borcumuzdur. Onu doğru bilgilerle anmalı onun güzelliklerini hayatımıza taşımalıyız" dedi.

Programda, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Programa, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Emniyet Müdürü Erkan Aydoğan, Müftü Kemal Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Küçük, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA