Korsan Gemisi İlk Günden İlgi Odağı Oldu

Muğla’nın turistlik ilçesi Marmaris'e günübirlik mavi turda kullanılmak üzere Antalya'dan getirilen Barbosa isimli korsan gemisi, ilk günden ilgi odağı oldu.

Korsan Gemisi İlk Günden İlgi Odağı Oldu

Marmaris'te turizm sezonun açılmasıyla birlikte günübirlik gezi tekneleri hazırlıklarını tamamlayarak yat limanında yerlerini almaya başladı.

Kordon Caddesi'nde sabah saatlerinde iskeleye demirleyen korsan gemisi görünümlü Barbosa isimli gezi teknesi, yerli ve yabancıların ilgisini çekti.

Ailece uzun yıllardır günlük tur teknesi işletmeciliği yaptıklarını söyleyen Ali Berk, Marmaris’te bu alanda bir değişikliğe ihtiyaç duyulduğunu tespit ettiklerini kaydetti.

Berk, 46 metrelik geminin adını 'Barbosa Marmaris' olarak değiştireceklerini belirtti.

Yaptıkları araştırma sonucu Barbosa'nın, Avrupa’nın en büyük korsan gezi teknesi olduğunu belirlediklerini ileri süren Berk, teknenin 400 yolcu kapasiteli olduğunu söyledi.

Berk, korsan gemisini andıran tekneyi günlük turlara farklı bir renk getirmek için satın aldıklarını ifade etti.

Ali Berk, teknede 15 kişilik animasyon ekibinin de görev yapacağını belirterek, “Bu ekip, demirlediğimiz koylara temsili olarak hazineler yerleştirecek. Korsan kıyafetleri giydireceğimiz çocuklar da bu hazineyi bulmaya çalışacak. Hazineyi bulanlara hediyeler vereceğiz. Büyükler için de farklı eğlenceler düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan, Barbosa’nın arka kısmında Karayip Korsanları filmindeki Davy Jones karakterinin kabartma figürü ile kafatasları yer alıyor.
Kaynak: İHA