İskenderun’da Turizm Haftası Kutlanıyor

Turizm Haftası Hatay’ın İskenderun ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İskenderun’da Turizm Haftası Kutlanıyor

Kutlamalar çerçevesinde İskenderun’daki ilk tören Atatürk anıtı alanında gerçekleştirildi.

Anıt alanında gerçekleşen törende çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldıktan sonra Halk oyunları ekibi tarafından sunulan folklor gösterisiyle devam etti.

Anıt alanında düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, sosyal ve kültürel zenginlikleri kaynaştırıp güçlendiren turizmin, ziyaret edilen bölgenin ekonomisine büyük katkı sağladığını, bu nedenle günümüzde çok önemli bir sektör haline geldiğini söyledi.

Turizm Bürosu Şube Şefi Harika Leyla Yaman ile MKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kaya Gökçek tarafından yapılan konuşmaların ardından folklor ekibinin yöresel oyunları sergilediği gösteri ilgiyle izlendi.

Folklor gösterilerinin ardından protokol üyeleri ve turizm gönüllüleri gezi teknesi ile sahil turuna katıldılar

Yaklaşık iki saat süren tekne turuna İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit’in yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Özden O. Dürüst, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil Türkdönmez, İskenderun Deniz Müzesi Komutanı Deniz Yarbay Yetkin Koçaş, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, MKÜ Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Kaya Gökçek, iş adamı Nuri Uysen, İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sabahattin Uygun ve yönetim kurulu üyeleri ile mülki daire amirleri, eğitimciler, öğrenciler ve turizmciler katıldı.

Tekne ile gerçekleşen sahil turu esnasında İskenderun Turizm Bürosunda önceden görev almış ve emekli olan eski şube müdürlerine emeklerinin anısına birer teşekkür plaketi sunuldu. İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından hazırlanan teşekkür plaketleri törenle Emekli Turizm Müdürleri Suphi Bal, Hüseyin Güngör Altaç ve Berrin Türk’e takdim edildi. Ayrıca İskenderun Turizmine katkılarından dolayı iş adamı Nuri Uysen’e de Kaymakam Özyiğit tarafından bir anı plaketi sunuldu.
Kaynak: İHA