Efeler Belediyesi’nden Bir İlk Daha

Efeler Belediyesi ilçe halkının daha temiz ve refah bir kentte yaşamaları için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Efeler Belediyesi’nden Bir İlk Daha
İlçede bir ilk olarak gerçekleştirilecek uygulama ile kentte bulunan parklara adını veren kişilerin kısa özgeçmişlerinin bulunduğu levhalar bulunacak.
Efeler Belediyesi parkların levhalarında artık parka ismi verilen kişiyi tanıtıcı bilgilere de yer verecek. Bu uygulama ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Kemal Ünlü Parkı’nda gerçekleştirildi.

1928 yılında Aydın’da doğan, 1950 ve 1952 yıllarında Beşiktaş Spor Kulübü’nde ön libero olarak forma giyen Kemal Ünlü’nün isminin verildiği parkın eskimiş tabelası yenilerek yerine Ünlü’nün kısa öz geçmişinin de bulunduğu levha asıldı. T.C. Efeler Belediyesi’nin yeni uygulaması da kentte yaşayan halk tarafından beğeni topladı.

Çalışmalarından dolayı Efeler Belediyesi’ne teşekkür eden mahalle sakinleri, “Belediyenin kuruluşundan bu yana henüz bir yıl geçti ancak çok güzel işler yapıldı. Park ve bahçelerimiz baharın kendini hissettirmesiyle birlikte cıvıl cıvıl baharı temsil eden renkte çiçeklerle doldu taştı. Parka isimlerini veren kişilerin kısa özgeçmişlerinin de parklarda olacak olması çok güzel bir düşünce. Böylece kentimize şehir dışından gelen misafirlerimiz Aydın’ın yetiştirdiği kişileri tanıma fırsatı bulacaklar” ifadelerini kullandı.

“GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan uygulamanın diğer parklarda da devam edeceğini ifade ederek, “Milletlerin önemli kuvvet kaynaklarından biri de tarihleridir. Tarih, milletin ortak karakter ve değerlerini gösterir. Toplumlar, millet olarak varlıklarını devam ettirebilmek için tarihlerine dayanmak zorundadırlar. Efeler Belediyesi olarak bizde geçmişimizde kentimize, ülkemize hatta dünyaya mal olmuş Aydın’da doğmuş, Aydın’ın adını duyurmuş kişilerin isimlerinin verildiği parklarda düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Parklarımızın levhaları değiştirilerek parka isimlerini veren kişilerin kısa özgeçmişlerinin bulunduğu yeni levhalar koyuyoruz. Böylece hem tarihimize sahi çıkmış hem de parka ismini veren kişilerin ailelerini de onore etmiş olacağız. Halkımızın daha güzel bir kentte yaşamalarını hedef edinerek gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir” dedi.

Öte yandan yeni parkların yapımlarının da tamamlandığını belirten Özakcan, “Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce 2014 yılında yeni yapılan Girne Mahallesi’ndeki Ali Erdoğan Parkı, 2015 yılında yeni yapılan Kemer Mahallesi’ndeki Yıldız Kenter Parkı, Zeybek Mahallesi’ndeki M. Selim Kiraz parkları da tamamlandı. Kısa sürede bu parklarımızı da halkımızın hizmetine açacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA