Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu karar bizim için yok hükmündedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan iş formunda konuştu. Erdoğan"Siyasetçilerin aldığı kararlar bizim için yok hükmündedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu karar bizim için yok hükmündedir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu karar bizim için yok hükmündedir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık yaptığı Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında konuştu.

AP'nin 1915 Soykırım Tasarısına ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Geçmişte kesinlikle olmayan şeyi mutlak gerçek gibi Türkiye'ye kabul ettirmek gibi beyhude ile uğraşıyorlar. Parlamentolarda alınan kararlar bizim için yok hükmündedir. Siyasetçilerin aldığı kararlar bizim için yok hükmündedir. Türkiye'nin Ermeni halkıyla bir sorunu yoktur. Bizim dostluk hislerimiz halen büyüktür. Ülkemizde 40 bin ermeni vardır. Ben bizzat geçen yıl 23 Nisan'da el uzattık. Ama elimiz havada kaldı. Gelin tarihi tarihçilere bırakalım' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Türkiye'yi geçtiğimiz yıl 37 milyon turist ziyaret etti. Kazak turist sayısı 440 bindir. İş adamlarımız Kazak kardeşleriyle daha çok iş yapmak, ortaklık kurmak arzusu içindedir.

- Kişi başı milli gelirimizi 10 bin 500 dolar seviyesine getirdik. Hedefimiz 2023 yılında 2 trilyona ulaştırmak, kişi başı gelirimizi ise 25 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz.

- Bizi yola çıkarken medeniyet dedik. Yol yaptık. Su için ciddi adımlar attık.

- Türkiye artık 13 yıl önceki kendi krizleriyle uğraşan bir ülke değil bölgesindeki krizlere çözüm arayan bir ülke.

- G20'de düşük gelirli ülkeler odak noktamız olacak. G20'de enerjiye erişim sorununa eğilmeyi düşünüyoruz. Medeniyet deyip, sömürülenleri unutmayacağız.