Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin kadın adaylarına hitap etti.

Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar
Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantıda kadın adaylara, "Hayatınızın doğal akışını değiştirmeyecek şekilde siyasete katkıda bulunun" tavsiyesinde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde kadın adaylarla buluştu.

Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, şunları söyledi:


"Kadınlar sandıklara sahip çıkarsa, kimse o sandıklarda manipülasyon yapamaz. Bizim geleneğimizde kadınlar daha edilgen yapıda olmalıdır diye bir düşünce var. Ama sosyal hayatta daha etken bir konumda bulunmalılar. Hanımlar aynı anda 3,5, 7 işi yürütebilecek kapasitededir.

Siyasette kalıcı olacağınızı ve hayatınızın sonuna kadar o siyaseti sürdürmeyi düşündüğünüzde kendi doğal hayatınızdan kopmaya başlarsınız. 3 dönem kuralı doğru bir karardır. Burada gösterilmek istenilen görevinizi yapın bir müddet doğal hayatınıza dönün sonra geri gelecekseniz gelin. Ama siyaset misyondur, meslek değil. Bu başbakan için de teşkilat mensubu için de geçerli.

Dün bazıları yanlış anlar, Alparslan gibi beyaz kefeni giydim derken, bunu savaş olarak gördüğümden değil, teşkilat mensuplarıyla misyon olarak sizden bir farkım olmadığını anlatmak için dedim.

Burada erkek-kadın, genç-yaşlı, engelli-engelsiz farkı da yoktur. Dava insanı gereğini yapar kendi özel hayatını da bozbadan sürdürmeye özen gösterir.

Size tavsiyem, hayatınızın doğal akışını değiştirmeyecek şekilde siyasete katkıda bulunun. Bu doğal akışı sürdürenlerin siyasete ara verdiğinde büyük gerilimler yaşadığını görmedim.

Kadınlar ayakta durursa toplum da ayakta durur. 28 Şubat'ta halk oyuyla gelmiş bir milletvekiline bir başbakan dışarı diye tempo tutturmuştu. Bütün kadınların o gün onuru kırılmıştı. Bu çileli yoldan başarıya ulaşılmışsa kadınların büyük payı vardır.

İnsan onurunun olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. AK Parti kadrolarının her biri insan onurunu her şeyin üzerinde tutular ve tutmaya devam edecekler.

99 adayımız var... 99 Esmaül Hüsna'dır güzel isimlerin her biri var. Sayıların daha da artması için çaba gösterdik ama bazı alışkanlıkları kırmak zor oluyor. Kadınların Meclis'te temsilini yüzde 25'e çıkarmak istiyoruz. Bütün kadın adaylarımızın da seçilecek yerde olduğunu söylüyorum. Listenin hiçbir yeri bizim için seçilemeyecek değildir.

Biz sizleri kadın olduğunuz için seçmedik, her biriniz tek başınıza öznesiniz. Kadın olduğunuz için değil, her birinize önem verdiğimiz için sizleri aday gösterdik.

Kadınları ikna odalarına yönlendirenler bugün Meclis dışındalar ama onların ikna odaları için müstahak gördükleri kardeşlerimiz ise yeni Türkiye'nin kurucu unsurları oluyorlar."