1.türk-avustralya Travma Konferansı İstanbul’da Yapıldı

13.04.2015 tarihinde İstanbul’da ilk kez düzenlenen “1. Türk-Avustralya Travma Konferansı”, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) katkılarıyla ve dünya çapında birbirinden değerli katılımcılar eşliğinde Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlendi.

1.türk-avustralya Travma Konferansı İstanbul’da Yapıldı

1. Türk-Avustralya Travma Konferansında; “Global Travma Çağında Yaşamak” adlı Konferans yurtiçi ve yurtdışı birçok katılımcıyı ağırladı. Program HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın açış konuşmasıyla başlarken, HKÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Can Tuncer, Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar, Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Prof. Dr. Bengi Semerci, Prof. Dr. Osman Tolga Arıcak, vb birçok akademisyenin oturum başkanı olarak katılımlarıyla gerçekleşti.

Yurtdışından branşlarında çok tanınmış dünya çapında isimlerin katılımlarıyla bir diğer oturum gerçekleştirildi.

Program; Dünya Psikiyatristler Birliği Başkanı Prof. Dr. Helen Herman, Avustralya Yeni Zelanda Kraliyet Psikiyatri Akademisi Başkanı Prof. Dr. Malcolm Hopwood, McGill Üniversitesi Çocuk Psikiyatrisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Jaswant Guzder, Klinik Psikolog/Travma Uzmanı Dr. Radhika Santhanam-Martin, Sosyal Hizmetler Uzmanı/Travma Uzmanı Poh Lin Lee gibi önemli katılımcıların sunumve konuşmalarını yapmalarıyla devam etti.

Oturum Prof. Dr. Helen Herman’ın; “Global Yardım Çağrısı, çocuğun kötü davranışlarını ve kişiler arası davranışlarını inceleme, kişilerarası şiddetten etkilenen kadın ve erkeklerin ruh sağlığı ihtiyaçlarını karşılama ”konulu konuşmasıyla başladı.

Ardından Prof. Dr. Malcolm Hopwood söz aldı ve “1. Dünya Savaşının muharebe meydanlarının şarapnel sendromundan, değişen çağlar içerisinde travma sonrası stres bozukluğuna gidişte tanı ölçütleri”konulu konuşması ile katılımcılara hitap etti.

Prof. Dr. Jaswant Guzder, “Bir dünya hayal et” isimli sunumunu gerçekleştirirken, Poh Lin Lee ise “Travmaya öyküsel terapi yaklaşımı: Avustralya’ya gelen sığınmacılarla karşılıklı konuşma”konulu sunumuyla anılarını ve yaşadıklarını katılımcılara aktardı.

Konferans; katılımcıların ve oturum başkanlarının 5 farklı oturumu ile yapılırken, konuşmacıların oturum başkanları eşliğinde sunumlarını gerçekleştirmesi ile ilerledi. Her oturumun sonunda soru-cevap ile katılımcılara da konferansa direkt katılabilme imkanı sunularak program karşılıklı etkileşim ile sürdürüldü. Günün sonunda ise Prof. Dr. Can Tuncer’in günün özeti ve kapanış konuşması ile Konferans sona erdi.
Kaynak: İHA