Yrd. Doç. Eren Açıklaması

Mustafa Kemal Üniversitesi ile Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi gençleri geleceğe hazırlıyor.

Yrd. Doç. Eren Açıklaması

MKÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin sulu boya eserlerinden oluşan sergi, resim ve grafik bölümü öğrencilerine örnek olması amacıyla Yıldız- Selahattin Mıstıkoğlu Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sergilenmeye başlandı.

MKÜ Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Eren danışmanlığında düzenlenen sergiye öğretmen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Eren, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada gençlerin bölümleri adına en doğru tercihi yapma adına ve okuyacakları bölüm ile ilgili fikir edinmeleri amacıyla sergiyi okulda açma kararı aldıklarını ifade etti.

24 Nisan'a kadar açık olacak sergide 14 öğrencinin toplam 30 eserinin yer aldığını belirten Eren, sanat eğitiminin en önemli süreçlerinden birinin bilginin paylaşılması olduğunu ifade etti.

MKÜ Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Eren, amaçlarının bu eserlerin okullarda sergilenmesini sağlayarak, sanat eğitimi, kavram ve değerlerini hayatın içine taşımak olduğunu söyledi.

Eren, Yıldız- Selahattin Mıstıkoğlu Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde grafik ve fotoğraf alanının bulunması, alan öğrencilerine bu serginin örnek olması ve hedeflerini belirlerken kendilerine yararlı ipuçlarının verilmesi adına bu tür ortak çalışmaların devam etmesi gerektiğine inandığını ifade etti.

Kaynak: İHA