Savaştepe Sulamasında Modernizasyon

Balıkesir'in Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, 1985 yılında yapılan sulama kanallarını modernize ederek kapalı devre sulama sistemi haline getiriyor.

Savaştepe Sulamasında Modernizasyon

Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Sarıbeyler Barajı'na bağlı sulama kanallarını modernize etmek için düğmeye bastı. Sulama kanallarının 30 sene önce yapıldığını kaydeden Başkan Şimşek, 20 bin dönüm sulama alanı bulunan Sarıbeyler Barajı sulama sisteminin kullanılamaz durumda olduğundan kanalların kapalı sisteme geçirilmesi ve modernize edilmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Başkan Şimşek, "Yönetime geldiğimizde Sarıbeyler Barajının işletilmesinde çiftçilerimizin büyük sıkıntılar yaşadığını gördük. 30 yıl önce konulan kanallar iflas etmiş haldeydi. Yenilemek istedik fakat bu tür kanalların üretimden kaldırılmış olduğunu gördük. Her konuda büyük desteğini gördüğümüz Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Edip Uğur'un bu konuda da büyük katkıları olmuştur. Kendilerine Savaştepe halkı adına şükranlarımı ifade ediyorum. Girişimlerimiz sonucunda BASKİ-DSİ arasında yapılan protokolle barajın modernizasyonu ve işletilmesinin devri BASKİ'ye yapıldı. Projesi 12 milyon liraya mal olacak olan kapalı devre sulama sistemi 3 yıl içerisinde tamamlanacaktır. Projenin tamamlanmasıyla birlikte çiftçilerimiz damlama ve yağmurlama sistemi ile sulama yapabilecek olması yine çiftçilerimizin daha çok üretmesi ve daha çok kazanmasına kaynak sağlayacaktır" dedi.

Kaynak: İHA