Kazan'da Yangın Tatbikatını Gerçek Sandılar

Kazan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir İtfaiye Müdürlüğü ve 112 sağlık ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği yangın ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Kazan'da Yangın Tatbikatını Gerçek Sandılar

İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında yapılan tatbikatta binadan çıkan dumanları ve siren çalan ambulanslarla itfaiye araçlarını görenler yangını gerçek zannedip yardıma koştu. Ancak vatandaşlar bunun bir tatbikat olduğunu anlayınca rahat bir nefes aldı.

Senaryo gereği binada yangın alarmı verilmesinin ardından personel tahliye edildi, öncelikli evraklar dışarı çıkartıldı. Müdürlüğün bahçesinde toplanan personelin kontrolüyle de içeride birisi nezarethanede bulunan tutuklu ve ikisi de yaralı polis memuru olmak üzere 3 kişinin binada olduğu anlaşılınca zamana karşı nefes kesen bir kurtarma operasyonu başladı.

Kurtarılan yaralılara ilk müdahaleyi sağlık görevlileri yaptı ve yaralıları hastaneye götürdü.

Tatbikata katılan itfaiye görevlilerinin bir kısmı binanın 2. katında mahsur kalan personeli itfaiye aracının merdiveniyle kurtarırken, diğer ekipler de oksijen tüpleriyle binanın alt katında bulunan tutukluyu dumanların arasından dışarı çıkartarak kurtardı.

Yine senaryo gereği binanın bahçesinde babasının kurtarılmasını bekleyen tutuklunun çocuğunu canlandıran İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi Halit Erbay'ın “Babamı kurtarın, babam içeride kaldı” çığlıkları senaryoya adeta canlılık kattı.

Yangın söndürme ve kurtarma tatbikatının başarıyla sonuçlanmasının ardından İlçe Emniyet Müdürü Ömer Bülent Akdoğan görevlilere teşekkür etti.

Tatbikata Sincan ve Kazan’dan itfaiye araçları katıldı.

Sağlık görevlileri de 2 ambulansla destek verdi.

Gerçeğini aratmayan tatbikata vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Kaynak: İHA