Hatay'da 'Çok Amaçlı Salon' Projesi

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan "Çok amaçlı salon" projesinin 3 ilçenin 11 mahallesinde hayata geçeceği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaptığı yazılı açıklamada, 15 ilçenin bütün mahallelerinde yaşayan insanların sosyal, kültürel ve toplumsal ihtiyaçlarını karşılayacak tesislere gelen talepler doğrultusunda Altınözü, Yayladağı ve Arsuz ilçelerindeki 11 mahallede çok amaçlı salon inşa edeceklerini belirtti.

Sosyal hareketliliği sağlayacak modern 11 mekanın hazırlığı için çalışmalara başladıklarını ifade eden Savaş, şunları kaydetti:
"Tarihi zenginliğin yanı sıra sosyal ve kültürel yapısıyla aktif bir konuma sahip mahallelerimizde çok amaçlı salon kullanımı konsept itibarıyla biraz daha fazla fonksiyonel olarak planlanan, oldukça modern, şık ve hoş görünümlü salonlarımızı, bu yıl sonuna doğru bitirip halkımızın hizmetine sunacağız. Hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz."
Savaş, 10 milyon liraya mal olacak olan salonlarda düğün salonu, taziye evi, meslek edindirme kursları, muhtarlık binası, okuma ve internet salonu, kafeterya ve sergi salonu gibi alanların olacağını bildirdi.
Kaynak: AA