Giresun’da Turizm Haftası Etkinlikleri

Turizm Haftası etkinlikleri Giresun'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Giresun’da Turizm Haftası Etkinlikleri
İlk tören Atatürk Meydanı’nda yapıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edildi.
Törende bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hulusi Güleç, oldukça zengin bir turizm potansiyeline sahip ülkemizde ilimizin yadsınamayacak derecede turizm çeşitliliğine sahip bir il olduğunu söyledi.

İlimizin zengin doğası, inanç turizmi, tarihi ve kültürü ile denizi, adası, kalesi ve yaylalarıyla turizm cazibesi bir şehir olduğunu belirten Güleç, “Şehir Merkezi ve ilçelerimizde bulunan tüm Kültür Varlıklarının tescillenmesi, restorasyonlarının yapılması, işlev kazandırılması tamamen Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce yürütülmektedir.Başta Giresun Kalesi olmak üzere Şebinkarahisar Kalesi, Espiye Andoz Kalesi, Tirebolu Merkez Kale ve Bedrama Kalesi ve Eynesil Kalesi Valiliğimiz ve Müdürlüğümüzün çabalarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilmiştir. Turizm alanlarının belirlenmesi ve koruma altına alınması, İlimizin turizm çeşitliliklerinin belirlenmesi, tarihi evlerin korunması, İlimize ait somut olmayan kültürel değerlerin belirlenmesi ve koruma altına alınması, tüm bunları anlatan yayınların yapılması, Tarihi ve Arkeolojik SİT Alanları'nın belirlenmesi ve buralara alt yapı hizmetlerinin götürülmesi yine Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Alternatif turizmin başında gelen yayla turizmi,ilimiz için bulunmaz bir fırsattır. Günümüzde artık büyük bir ilgi görmeye başlayan Yayla turizmi, gelecekte de en çok ilgi gören turizmin başında gelecektir. İlimizde de bol miktarda ve en güzelleri olan yaylalarımızı bu bağlamda çok iyi değerlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından halkoyunu gösterileri ve Giresun el sanatları ve yöresel ürünlerden oluşan stantların gezilmesiyle meydandaki tören sona erdi. Ardından ise Can Akengin Sanat Merkezi’nde açılan fotoğraf sergisi gezildi.
Kaynak: İHA