Dolar tarihi zirve yaptı

Doların küresel piyasalarda güçlü seyrini sürdürmesinden destek bulan dolar/TL, tarihi zirvesini 2,7140 seviyesine taşıdı.

Dolar tarihi zirve yaptı
Dün, ABD'de beklentilerin altında kalan mart ayı perakende satış verileri gelişmekte olan ülke kurlarının genelinde oynaklığın artmasına yol açarken, dolar/TL 2,66 seviyesine kadar geriledi.

Küresel piyasalarda risk iştahının azalmasına paralel doların tekrar güçlenmeye başlamasıyla dolar/TL, güne yükselişle başladı ve gün içinde 2,7140 ile tarihi en yüksek seviyesini yeniledi. ABD'de açıklanan sanayi üretimi ve kapasite kullanım verisinin beklentilerin altında gelmesinin ardından dolar/TL 2,7040 seviyesine kadar geriledi.

Analistler, gelişmekte olan ülkeler para birimlerinin hafta başından itibaren dolar karşısında gerilediğini ifade ederken, TL'nin de dış dinamiklerden kaynaklı gelişmelerin etkisiyle dolar karşısında değer kaybı yaşadığını aktarıyor.

Teknik olarak dolar/TL, 2,7150-2,7200 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu aktaran analistler, aşağı yönlü hareketlerde ise 2,6900 seviyesinin destek olarak takip edileceğini dile getiriyor.

Gelişmekte olan ülke para birimlerinden Güney Afrika Randı yüzde 0,94, Brezilya Reali yüzde 0,59 ve Meksika Pesosu yüzde 0,47 değer kaybıyla dolar karşısında işlem görürken, dolar endeksi yüzde 0,40 artışla 99,117 seviyelerinde bulunuyor.
Kaynak: AA