Dolandırıcılar Amaçlarına Ulaşamadı

Başkent'te bir kişi, cep telefonundan arayarak hesabının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyleyen kişiler tarafından dolandırılmak istendi.

Polisin devreye girmesi ile dolandırıcılar amaçlarına ulaşamadı.
İddiaya göre, Etimesgut ilçesindeki bir işyerinde çalışan Mustafa D.’yi cep telefonundan arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, bankadaki hesabının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini ve bir an önce hesabından parasını çekerek kendi istedikleri bir bankanın hesabına yatırmasını istediler. Telekonferans yöntemiyle şahsı eşiyle de görüştürerek inandırdılar. Bunun üzerine Mustafa D., ilçe merkezine giderek bankadaki hesabından 6 bin lirayı çekti ve onların söylediği bankanın hesabına yatırdı.

Bu sırada kendisini arayan ve telefonunun sürekli meşgul olması üzerine ulaşamayan eşi, kocasının çalıştığı şirketi arayarak durumu anlatıp yardım istedi. Şirket yetkilileri de araçtaki GPS cihazı yardımıyla Mustafa D.’nin yerini belirleyip durumu polise bildirdi.

Mustafa D. başka bir bankadaki parasını da çekip dolandırıcıların istediği banka hesabına yatırmak isterken yanına yaklaşan polisler, telefondaki kişiye sezdirmeden dediklerini yapmasını istedi ve dolandırıcıların söylediği bankaya giderek durumu anlatıp yatırdığı parayı geri aldı. Mustafa D., açık olan telefonun karşı ucundaki kişiye de bankadan parayı yatıramadığını ve eve gelip elden teslim etmek istediğini söyledi.

Karşıdaki kişinin de kabul etmesi üzerine evine gitmek üzere yola çıkan Mustafa D. bir süre sonra açık olan telefonunu kontrol ettiğinde karşıda kimsenin olmadığını gördü ve polise giderek şikayetçi oldu.
Kaynak: İHA