CHP heyeti de terörist diyemedi

Kılıçdaroğlu’nun Ağrı Diyadin'e gönderdiği heyetin başındaki başdanışmanı Cemil Erhan, PKK’lıları savundu teröristten gerilla diye söz etti. Erhan bununla da kalmayıp yaralanan teröristten "kardeşimiz" diye bahsetti.

CHP heyeti de terörist diyemedi
CHP heyeti de terörist diyemedi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı ve CHP Ağrı Milletvekili Adayı Cemil Erhan PKK'lı teröristlerin askerimize saldırdığı bölgeye gitti.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erhan şok sözler sarf etti. 15 saat boyunca çatışan ve 4 askerimizi yaralayan teröristler için PKK ağzıyla "gerilla" ifadesini kullandı.

Genelkurmay'ın "5 terörist öldürdü" açıklamasını yalanlayan Erhan, PKK'nın da iddia ettiği şekilde "2 teröristin öldürüldüğü"nü ifade etti.

MASUM GÖSTERME ÇABASI

Erhan, 2 terörist hakkında bilgi verirken "Bir kişi Diyadin halkından, diğeri ise gerilla" diyerek büyük bir skandala imza attı. Terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu yaralanan askerlerden bazılarının vücudunun üst kısmından vurulduklarını görmezden gelerek "Askerlere atış yapıldığı zaman vücutlarına değil de hep ayak kısımlarına ateş edildi" ifadesinde bulundu, saldırıyı masum göstermeye çalıştı.

TERÖRİSTE 'KARDEŞİMİZ' DEDİ
Mehmetçiğe saldıran PKK'lıları terörist olarak niteleyemeyen Erhan, teröristleri "Genelkurmay'ca terörist diye ifade edilenler" şeklinde niteleyerek terörist ifadesine katılmadığını belirtmiş oldu. 'Gerilla' söyleminden daha da ileri giden Başdanışman Erhan'ın yaralanan teröristten "kardeşimiz" şeklinde bahsetmesi ise şaşkınlık yarattı.

PARTİ TABANI RAHATSIZ
Cemil Erhan'ın skandal sözleri CHP tabanında rahatsızlığa neden oldu.

Savcı Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'li teröristlere arka çıkan Kılıçdaroğlu'nun, başdanışmanı Erhan'ın çözüm sürecini hedef alan ve PKK'yı cesaretlendiren sözlerine nasıl tepki göstereceği merak konusu oldu.