Burhaniye’de 21 Çiftçiye Ücretsiz Sera Dağıtıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırladığı proje kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal ve Tarımsal Daire Başkanlığının desteğiyle 21 çiftçiye toplan 25 bin 277 metre kare sera dağıtıldı.

Burhaniye’de 21 Çiftçiye Ücretsiz Sera Dağıtıldı
İçlerinde, önceki ay yaşanan fırtına da seraları zarar gören vatandaşların da içinde bulunduğu 21 çiftçi sera sahibi olmanın mutluğunu yaşadı.
Belediye önünde yapılan törenle seralar dağıtılırken ilçede seracılığın gelişmeye başladığı açıklandı. İlçe de, sera alanlarının toplam 85 bin metrekareye ulaştığı açıklanırken, toplam 25 bin 277 metre kare sera naylonunun için 50 bin lira harcandığı kaydedildi. Sera Dağıtım törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Burhaniye Kaymakamı Mehmet Göze, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, daire müdürleri vatandaşlar katıldı.

Sara sahibi olan vatandaşlar Büyükşehir Belediye başkanı Edip Uğur’a teşekkür etti. Seracılığa başladığını anlatan Hasan Peker,” Büyükşehir belediyesi bize büyük destek oldu. Zeytinde de yardımcı olmuştu. Her şeyde yardımcı oluyor. Bundan sonra daha da geliştireceğim kendimi. Destek olanlara teşekkür edenim” dedi.

Mehmet Uysal da,” 10 seneden seri seracılık yapıyorum. Büyükşehir belediye başkanı bize sera verdi. Biraz daha çoğaltmayı düşünüyorum. Teşekkür ederim. Bu gün de 600 metre kare civarında sera örtüsü verdiler. Hepsi sağ olsun. Var olsun” dedi.

Serasının fırtınadan zarar gördüğünü anlatan Hasan Barut da,” Bütün seralar afetten tabi zarar gördüler. Onun için Büyükşehir belediyesi tarafından verilen bu yardımı da teşekkür etmek lazım.. Şimdi olan seraları daha da genişletmek istiyoruz. Çeşit çeşit ürünler yetiştirmek istiyoruz. Burhaniye de bu ürünlere ihtiyaç var” dedi.

Fatih Bulut da,”İlk defa yeni başlıyorum. Balıkesir Büyükşehir belediyesinin bana verdiği destekten dolayı çok çok teşekkür ediyorum 150 metre kare sera naylonu aldım. Bundan dolayı hepsine teşekkür ederim” dedi.

Çiçekçi Sefer Dinçer ise,” 1 buçuk öncesi, Burhaniye bölgesinde oluşan rüzgarda dolayı seralarımızda bayağı bir hasar oldu. Naylonlarımız yırtıldı. Sağ olsun. İlçe tarım müdürlüğü aracılığıyla tutanaklar tutuldu. Çiftçilerimize yardımcı olacaklarını söylediler. Biz de ilk başta olacağını sanmıyorduk. Fakat bu gün gelen naylonları zarar gören arkadaşlarımızın hepsi aldı. Çok teşekkür ediyoruz. Nispeten çiftçimize seracımıza katkı yapılmış oldu. 2 sene önceki sel felaketinden dolayı bayağı bir zarar olmuştu. Bu sene de özellikle 1 buçuk ay öncesi olan rüzgardan seralarımızda hep naylonlar patladı. Seralarımız zarar gördü. Ürünlerimiz zarar gördü. Destek olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA