Ardahan'da Elektrik Kesintisi

Ardahan'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Hanak, Damal ve Posof ilçelerini besleyen 80 kilometrelik ana hatta zarar oluştuğu, söz konusu ilçelere üç gün süreyle belirli aralıkla enerji verilemediği bildirildi.

ARAS Elektrik Ardahan İl Müdürü Meryem Akpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son bir haftada etkili olan sulu karın iletkenlere zarar verdiğini, bunları gidermek için çalıştıklarını söyledi.

Yağışlar sonucu Hanak, Damal ve Posof ilçelerini besleyen 80 kilometrelik ana hatlarda zarar oluştuğunu belirten Akpınar, şunları kaydetti:
"Son yağan kar, enerji nakil hatlarımızda buz yükü oluşturmuştur. Özellikle Posof, Damal ve Hanak ilçelerimizi besleyen ve Ilgar Dağı'ndan geçen hatlarımızdaki bu nedenle olmuştur. 15 kişilik ekibimizle hatların buz yüküne müdahale edilerek hatlar normale döndürülmüştür. Doğa şartlarından etkilenmelere açık bir şebeke ile dağıtım hizmeti yürütüyor olmamız ve ilimizdeki ağır hava koşulları zaman zaman bu tür arızalara sebebiyet vermektedir."
- Çalışmalara kar engeli
İlçelere elektrik vermek için çaba harcayan ekipler ise, elverişsiz hava koşulları yüzünden çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.
Ekip sorumlusu Şahin Ponbe, ekiplerin çalışma yaptığı noktanın tamamen karla kaplı olduğunu ifade ederek, "2 bin 570 rakımlı bir bölgede çalışma yapıyoruz. Ne kadar zor olduğunu yaşamak lazım. Bu çalışma önemli ve riskli bir çalışma. Her şeye rağmen vatandaşımızın enerjiye kavuşması için gayret gösteriyoruz. Yaz ortasında kış şartları olsa da işimizi zevkle yapıyoruz" dedi.

Kaynak: AA