Ak Parti'li İyimaya'dan Eylemci İşçilere Destek

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Ahmet İyimaya, Kazan'ın Saray Mahallesi'nde bir fabrikada maaşlarını ve kıdem tazminatlarını alamadıklarını iddiasıyla 20 gündür eylem yapan işçileri ziyaret etti.

Fabrika işçileri 3 aydır maaş alamadıklarını, 20 gündür de hem kendilerinin hem ailelerinin maddi ve manevi sıkıntı içinde olduklarını dile getirerek, Ahmet İyimaya ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ten sorunun çözümü için yardım istedi.
Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile işçileri ziyaret eden İyimaya, işçilerden eylem hakkında bilgi alarak konuyla ilgileneceğini söyledi.

İşçilerden Hasan Şahin'in babası Satılmış Şahin (61) ve Levent Temelli, fabrika sahibi İlhami Yılmaz'ın 21. Dönem MHP Milletvekili olması nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Grup Başkanvekili Oktay Vural'a kendilerine yardımcı olmaları çağrısında bulundu.
Fabrikada 15 yıldır çalışan işçilerden Aslan Tortumlu(38), 6 gün önce dünyaya gelen Nehir adında kızını ancak bir defa görebildiğini ifade ederek, arkadaşlarını bırakıp evine gidemediğini anlattı.
Aslan Tortumlu'nun eşi Sibel Tortumlu(38) da üzüntüden sütünün kesildiğini ve 6 günlük bebeğini mama ile beslemek zorunda kaldığını belirterek, "Kucağımda bebeğimle eşimin eve gelmesini bekliyorum. Büyük kızım okulda. İnanın para harcamaya korkuyor, babamın parası yok diye. Karnını doyur kızım diyorum. Babama kıyamıyorum anne diyor" diye konuştu.

Anne Münevver Tortumlu (58) ise eşinin emekli maaşıyla aldığı 2 bilezikten birini bozdurduğunu ve aynı fabrikada çalışan iki çocuğuna bölüştürerek yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.

Ahmet İyimaya'nın ziyareti öncesi fabrikaya gelen Kazan Belediyesi görevlileri işçilere yiyecek yardımında bulunarak rahatsızlığı olan işçileri sağlık kontrolünden geçirdi.
- Eylem
Kazan ilçesindeki çelik hasır üretimi yapan fabrika sahibi, işçilerin iddiasına göre iflas etti. Maaşlarını ve kıdem tazminatlarının ödenmediğini öne süren işçiler, 20 gündür fabrikada yatıp kalkıyor. İşçiler, alacaklarının tahsili için fabrikadaki makinelerin sökülüp götürülmesini engellemek amacıyla iş yerinde nöbet tutuyorlar.
Kaynak: AA