7. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi

7. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi ve 3. Ergen Çocuk Psikofarmakolojisi Sempozyumu, Antalya'nın Serik ilçesinde başladı.

Psikofarmoloji Derneğince "Psikiyatrik Tedavilerde Entegrasyon: Sadelikten Ustalığa" temasıyla Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen kongrenin açılışında konuşan kongre Eşbaşkanı Prof. Dr. Feyza Arıcıoğlu, kongrede en basitinden en sofistikesine kadar tüm tedavi yaklaşımlarını gözden geçireceklerini söyledi.

Psikolojideki tüm yaklaşımlara yer vererek güncel yaklaşımları değerlendireceklerini dile getiren Arıcıoğlu, "Kongreyi oldukça uluslararası ve etkileşimli bir boyuta taşımayı planladık. Bu amaçla İngiliz Psikofarmoloji Derneği ile ortak 'Bipolar hastalıklar' konusunda sertifika programı düzenledik" dedi.

Arıcıoğlu, 19 Nisan'da sona erecek kongreye Türkiye'nin yanısıra Avustralya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kanada, Almanya, Kırgızistan, Rusya, Polonya, Tayvan, Hollanda, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nden yaklaşık bin kişinin katıldığını anlatarak, Türkiye'den 165, yurtdışından da 25 konuşmacının yanında 553 sözlü ve 535 poster sunum yapılacağını kaydetti.

Kongrede, sentetik uyuşturucular, internet ve telefon bağımlılığı, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, gebelikte ilaç kullanımı, depresyon ve şizofreni tedavisindeki yenilikler, duygusal dengesizlik, çocuk ve ergenlerde geçerli ve etkin olan tedavi metotları ele alınacak.
Kongrede, açılışın ardından İngiliz Psikofarmakoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Philip Asherson tarafından "Duygusal Dengesizlik: Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivitede, Kişilik Bozukluğunda ve Bipolar Bozukluk" konulu konferans verildi.

Kaynak: AA