Vali Topaca'nın Turizm Haftası Mesajı

Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay'ın farklı dinlerin ve medeniyetlerin harmanlandığı kültür ve turizm şehri olduğunu belirtti.


Vali Topaca, “Turizm Haftası” dolayısıyla yayınladığı mesajda, günümüzde hızla değişen ve gelişen dünyanın önemli sektörlerinden turizmin, sosyal ve kültürel etkilerin yanı sıra ülkelerin ekonomisine yaptığı katkı ile de ülke kalkınmasındaki en önemli sektörlerden birisi haline geldiğini ifade etti.

Binlerce yıllık tarih ve kültür birikimine sahip eşsiz bir şehir olan Hatay'ın, geçmişi geleceğe taşıyan sayısız değerlerin saklandığı bir kültür hazinesi olduğunu vurgulayan Topaca, ”İnsanlık tarihinin yazıldığı yerleşim yerlerinden biri olan Hatay, tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, farklı dinlerin ve medeniyetlerin harmanlandığı kültür ve turizm şehri olmuştur. Hatay ilimiz St. Pierre Kilisesiyle, Habibi Neccar Camii, ülkemizin en büyük mozaik sergileme alanına sahip arkeoloji müzesi, mitolojiye konu olan Harbiye Şelaleleri, Amik Ovası’na hayat veren Asi Nehri, Sokullu Külliyesi, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda köprü, medrese, han, hamamları ile adeta bir açık hava müzesi değerindedir” dedi.

Hatay Valiliği olarak dünyadaki turizm pastasından daha fazla pay alabilmek ve turizm sektöründe rekabet edebilmenin tek yolunun kültür ve turizm değerlerinin tanıtımının özenli ve etkin bir şekilde yapmaktan geçtiğini bildiklerini ve bu amaç doğrultusunda çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini vurgulayan Topaca, şunları kaydetti:
"Bu anlayışla ilimizde turizme hizmet edecek her türlü tesis, konaklama hizmetleri ve nitelikli insan gücünün arttırılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Turizm haftasında tüm halkımızı imkanları dahilinde turizm etkinliklerine katılmaya çağırıyor; başta turizm sektöründe hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlarımız ile sektör çalışanlarının olmak üzere tüm Hataylı vatandaşlarımızın Turizm Haftası’nı kutluyorum.”
Kaynak: İHA