Tahsin Banguoğlu Anılıyor

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’in ilim, kültür ve sanat dünyamıza hizmet etmiş şahsiyetlerle ilgili anma programları devam ediyor.

Tahsin Banguoğlu Anılıyor
ESKADER, 241’nci Bâbıâli Sohbetlerini dil bilgini, eğitimci, politikacı ve fikir adamı Hasan Tahsin Banguoğlu’na ayırdı.
Eğitim dünyamızın unutulmayan şahsiyetlerinden Tahsin Banguoğlu’nu, bu konuda kıymetli bir biyografi kitabı yazan öğretim üyesi İlker Dere anlatacak. Dere, Banguoğlu’nun Türkçeye dâir yaptığı çalışmaları dile getirecek, eğitimci, siyasetçi ve fikir adamlığı yönleri üzerinde duracak. Edebiyatçı ve eğitimci İlyas Dirin’in takdimini yapacağı toplantı, Timaş Kitapkahve’de, 16 Nisan Perşembe günü saat 18.00’de başlayacak. İlker Dere toplantı sırasında hem İlyas Dirin’in hem de dinleyicilerin sorularına cevap verecek.

EĞİTİMCİ, DİLCİ VE FİKİR ADAMI
Tahsin Banguoğlu, uzun yıllar Milli Eğitim Bakanlığı yaptı, Türkçeyle ilgili eserler kaleme aldı ve ömrünün son döneminde Aydınlar Ocağı’nda aktif olarak bulundu.

Eserleri: Ana Hatlarıyla Türk Grameri (Maarif Vekâleti Yayınları, Türkçenin Grameri (TDK Yayınları), Dil Bahisleri (Kubbealtı Neşriyat), Süheyl ü Nevbahar (Leipzig, 1938) Devlet Dili Türkçe Üzerine (1945), Türk Grameri (1951), Ses Bilgisi (1959), Çocuk Katliamı (1965), Kendimize Geleceğiz (Erdem Yayınları).
Kaynak: İHA