Muğla Valisi Çiçek, Yatağan'da Dezavantajlı Ailelerle Buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek'in katılımıyla Yatağan'da düzenlenen yemeğe, daire amirleri ve ilçedeki yardıma muhtaç 20 aile katıldı.

Muğla Valiliği tarafından hazırlanan "Dezavantajlı Ailelere Yönelik Sosyal Kaynaşmayı Etkinleştirme Projesi" kapsamında, Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Sosyal Tesislerinde il ve ilçe protokolü, yardıma muhtaç 20 aile ile bir araya gelerek yemek yedi.
Yemeğe, Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kamil Kıspet, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, daire amirleri ve yardıma muhtaç aileler katıldı.

Yemek sırasında konuşan Vali Çiçek, ilgili kurumlarla yardıma muhtaç ailelere destek vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Yatağan'da düzenlenen yemeğin, ilçedeki yardıma muhtaç ailelerin her zaman amirlerin ve yöneticilerin gönüllerinde olduğunu hatırlatmak olduğunu belirten Çiçek, şöyle konuştu:
"Yatağan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız ve Kaymakamlığımız, devamlı çocuklarınızın eğitimlerinin yanı sıra sağlığınız ve ihtiyaçlarınız durumunda, gerekli yardımı yapıyorlar. Her zaman durumu iyi olan insanlarla bir arada olacak değiliz. Onlarla da, sizlerle de birlikte oluyoruz. Bu beraberlik, bir bütünlük oluşturacak. Beraberlik, bütünlük ve aynı şeyleri düşünmek, birlik ve dostluğu getirir."
Kimsenin aç kalmaması için büyük bir uğraş verdiklerini dile getiren Çiçek, fakir insan varken il ve ilçedeki amirlerin karnı doyuyorsa, bunun bir kandırmaca olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sadece Yatağan'da değil, tüm ilçelerde, kaymakamlarımızla daire amirlerimizle ve vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz. Bu ilk ve son olmayacak. Her zaman beraber olacağız. Bizlerle birlikte olacaksınız ki sizin sıkıntılarınız, bizim sıkıntılarımız olsun. Kaymakam arkadaşlarımız sizlerin yanındalar. Bunun yanı sıra ilgili kurumlarımızın elemanları da sizlerle ilgileniyorlar. Çalışmaları nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum. Bizleri çok tanımazsınız ama onları yakından tanırsınız."
Vali Çiçek ve beraberindekiler, yemeğin ardından etkinliğe katılan ailelerin sorunlarını dinledi.
Kaynak: AA