Altındağ, Geleceğin Satranç Şampiyonlarını Yetiştiriyor

Düzenlediği sosyal ve kültürel etkinlikler ile gençlere önemli katkılar sağlayan Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri, geleceğin satranç şampiyonlarını yetiştiriyor.

Altındağ, Geleceğin Satranç Şampiyonlarını Yetiştiriyor

Gençlik Merkezi’nde açılan satranç kurslarında başarı gösteren gençler, Altındağ Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez düzenlenen Geleneksel Satranç Turnuvası’nda buluştu. Kıran kırana geçen mücadelelerde, gençler başarılı ve yetenekli oldukları kadar, sabırlı ve kararlı olduklarını da gösterdi. Mücadelenin sonunda, BeşikkayaMahallesi Erdem Beyazıt Gençlik Merkezi’nden Ali Aksekili, zirveye ismini yazdırmayı başardı.

ŞAMPİYON BEŞİKKAYA MAHALLESİ ERDEM BEYAZIT GENÇLİK MERKEZİ’NDEN
Toplam 64 gencin yarıştığı turnuvada, Altındağlı gençler satrançtaki kabiliyetlerini gösterdi. Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmada Beşikkaya Mahallesi Erdem Beyazıt Gençlik Merkezi’nden Ali Aksekili birinci olurken, Zübeyde Hanım Gençlik Merkezi’nden Berkay Sarı ikinci oldu. Yıldıztepe Mahallesi Ali Kuşçu Gençlik Merkezi’nden Emre Günaydın ise turnuvanın üçüncü ismi oldu.

MÜSABAKALAR NEFESLERİ KESTİ
Yirmişer dakikalık maçlar üzerinden yapılan elemeler ile derece için mücadele veren gençler, turnuvada kıyasıya yarıştı. İlk üçün belli olmasının ardından madalya ve hediyelerini alan gençler sevinçlerini, arkadaşları ve merkez sorumluları ile paylaştı. Öğrencilere madalyalarının yanında birer satranç takımı hediye edildi.

Turnuvaya katılan gençler, Altındağ Belediyesi’nin kursları sayesinde satrançla tanıştıklarını ve bu spor dalında kendilerini geliştirmek için çok çalıştıklarını belirterek, sadece derslerinde değil, sosyal ve kültürel hayatlarında da kendilerine destek olan Altındağ Belediyesi’ne teşekkür etti.
Kaynak: İHA